Klaus Iohannis, întrebat în ce condiții l-ar susține Mark Rutte la șefia NATO. "Am avut câteva discuții foarte bune în plan diplomatic"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis a fost întrebat în ce condiții l-ar susține pe premierul olandez Mark Rutte la șefia NATO.

Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, pentru a participa în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, a fost întrebat despre candidatura sa le șefia NATO, dar și despre condițiile în care ar fi dispus să îl susțină pe Mark Rutte pentru această funcție.

"De când ați anunțat candidatura pentru NATO nu a existat niciun răspuns din partea aliaților. Ce se întâmplă și ce v-ar determina să îl susțineți pe premierul olandez Mark Rutte?" a fost întrebat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Chestiunile NATO nu se discută în public

"Discuții se poartă, foarte intense, dar aceste discuții sunt altfel decât la alte formate. Chestiunile NATO nu se discută în public și negocierile nu se fac publice, deci continuăm ca și până acum. Am avut câteva discuții foarte bune în plan diplomatic, se continuă și vom vedea când vom avea un rezultat", a răspuns președintele României, aflat la Bruxelles.

Reamintim că anterior președintele Klaus Iohannis a afirmat că nu intenţionează să îşi retragă candidatura pentru funcţia de secretar general al NATO şi nici să negocieze o altă funcţie la nivel european. El a subliniat în ultima vreme necesitatea unei reprezentări mai semnificative a țărilor din Flancul Estic al NATO în structurile de conducere ale Alianței, având în vedere amenințările din partea Rusiei. 

Precizăm că premierul olandez Mark Rutte este susţinut public de trei din cele mai importante ţări ale Alianţei pentru a-i urma lui Jens Stoltenberg la șefia NATO: Statele Unite, Marea Britanie şi Germania.

VEZI ȘI: Klaus Iohannis nu se retrage din cursa pentru șefia NATO: ”Șansele mele sunt rezonabile”. Charles Michel: Are deja un rol foarte important

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel