Klaus Iohannis, întâlnire cu patru miniştri din Guvernul Orban. Bogdan Chirieac: Zorii unui nou preşedinte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat că preşedintele Klaus Iohannis arată semne de schimbare, comparativ cu primul mandat, în perspectiva obţinerii celui de-al doilea. Asta după ce surse guvernamentale au arătat că președintele se va întâlni cu patru miniştri din Guvernul Orban. 

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte astăzi cu patru miniştri din cabinetul Orban. Este vorba despre Florin Cîţu, Lucian Bode, Adrian Oros şi Virgil Popescu, conform unor surse guvernamentale citate de Antena 3. Analistul Bogdan Chirieac a declarat că Klaus Iohannis va fi un președinte schimbat complet, dacă va câştiga al doilea mandat. 

"Cred că sunt zorii unui nou preşedinte. Dacă va obţine al doilea mandat, Klaus Iohannis nu va mai fi deloc Klaus Iohannis din primul mandat, ci un preşedinte, se pare, profund implicat. Pentru că nu vrea să ajungă ca dl Băsescu, să tragă linie după 10 ani de mandat şi să găsească o ţară distrusă. Când va trage dl Iohannis linia, după 10 ani de potenţial mandat, vrea altceva. Momentan, după 5 ani nu se vede nimic, poate doar lupta cu PSD", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Preşedintele are Guvernul său

Întrebat dacă poate fi doar o mişcare de campanie a președintelui, Chirieac a menţionat că nu poate fi exclusă această posibilitate, dar că probabilitatea ca lucrurile să se schimbe este mare. 

"Poate fi doar o înflăcărare de moment, şi ulterior să plece în Tenerife sau Miami. Se poate orice. Dar eu îmi doresc ca următorii 5 ani să însemne construcţie în România. Şi faptul că intră direct cu miniştrii este pozitiv. În sensul că acum are Guvernul său, deşi în 2014 ne spunea că nu e bine aşa, dar măcar ştie ce e de făcut. Adică, dacă la Transporturi nu se face treabă, imediat este schimbat ministrul. Toate abuzurile din România au avut loc pe fondul disputei dintre preşedinte şi Guvern, pentru că dacă ar fi fost uniţi, lucrurile arătau altfel", a conchis analistul politic. 

Miniştri chemaţi la consultări cu Iohannis 

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu, ministrul Transporturilor Lucian Bode, ministrul Economiei Virgil Popescu și cel al Agriculturii Adrian Oros se află la Palatul Cotroceni. Surse guvernamentale au declarat pentru Mediafax că președintele Klaus Iohannis vrea să se consulte cu toți miniștrii Cabinetului Orban cu privire la temele care țin de agenda Guvernului.

O altă temă de discuție vizează rectificarea bugetară, au completat sursele citate. Klaus Iohannis urmează să poarte discuții în zilele următoare și cu ceilalți membrii ai Guvernului, scrie Mediafax. 

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, este așteptată joi la consultările de la Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel