Klaus Iohannis, în SUA: Poate știți, poate nu știți, am lansat acum câțiva ani un program național care se numește România Educată
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto presidency
foto presidency
Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu antreprenorii români din Silicon Valley. 

”Nu am niciun fel de lecții să vă dau”

”Am vrut să mă întâlnesc cu oameni de afaceri, oameni din cercetare din comunitatea românească pentru a vă asculta. Nu am niciun fel de lecții să vă dau, dar poate aveți dumneavoastră unele lecții care ne-ar folosi.

Sunteți, cum a spus domnul ambasador foarte bine, oameni de succes și chiar mă interesează să știu ce ar trebui să se întâmple ca acest succes al dumneavoastră să se fi întâmplat în România sau să se întâmple altora în România.

Nu vreau sub nicio formă să chestionez motivațiile dumneavoastră pentru care ați plecat din România, aceasta este chestiunea fiecăruia, dar, cu siguranță, există câteva zone unde puteți să ne spuneți cum credeți că ar fi fost bine să funcționeze lucrurile în România.

”Fără un tineret educat (...) România nu are niciun fel de șansă”

Poate știți, poate nu știți, am lansat acum câțiva ani un program național care se numește România Educată, fiindcă, după părerea mea, fără un tineret bine educat și bine pregătit pentru piața muncii, pentru învățământ, pentru cercetare, România nu are niciun fel de șansă.

Suntem o țară cu o problemă demografică gravă, populația îmbătrânește, suntem tot mai puțini, și, ca să rămânem în top, trebuie să fim tot mai performanți. Or, tot mai performanți se poate doar tot mai bine pregătiți. Dar, evident, continuarea educației este integrarea în piața muncii și este clar că scopul unei educații de foarte bună calitate este ca fiecare român să își găsească locul potrivit și să aibă succes în munca pe care o depune - și, varianta cea mai bună, să-i și placă ceea ce face.

Deci cam asta aștept să îmi spuneți dumneavoastră, cum vedeți aceste lucruri realizabile la noi, că aici știți.

Mulțumesc!” le-a spus președintele Klaus Iohannis. 

Conform agendei președintelui, aceasta este și ultima întâlnire oficială pe care o face în deplasarea în SUA. 

Chirieac: L-am văzut pe Iohannis ca pe noul Carol I al României

”Eu am votat Klaus Iohannis. Mi-am asumat. În 2014, când începuse războiul româno-român, care s-a dovedit un mare deserviciu pentru Ponta, dar atunci nu o vedeai așa, mai ales că Ponta nu avea experiența uriașă de astăzi, l-am văzut pe Klaus Iohannis ca pe noul Carol I al României sau Ferdinand I de România. Eu am zis că vine, se așează la Palatul Cotroceni, și spune: În doi ani, vreau să merg pe autostradă, de la București la Sibiu, în două ore. Și această autostradă se construiește. Ai înțeles, Ponta? Că era premier. Anul următor, să zică: dar eu vreau să merg la Sibiu și prin Brașov”, a zis astăzi analistul politic Bogdan Chirieac. 

”Trebuie să recunoști: faptul că e un etnic german în fruntea României ne-a ajutat enorm în plan internațional. Să-i dăm Cezarului ce e al Cezarului”, a completat Bogdan Chirieac.

”Un politician, indiferent de locul în care este pus, este un mai mare sau mai mic manager. Îl judeci după rezultatele lui. El nu este un rege, nu este Charles”, a reacționat consultantul politic Cozmin Gușă.

Citește continuarea aici

Citește și: Muraru: Românii americani ar putea să sprijine includerea României în programul Visa Waiver

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel