Klaus Iohannis, GAFĂ. Președintele, CONTRAZIS- FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Klaus Iohannis, solicitarea adresată Comisiei de la Veneția
Klaus Iohannis, solicitarea adresată Comisiei de la Veneția
Președintele Klaus Iohannis a început conferința cu o eroare de comunicare a unei informații pe care a și criticat-o. 

UPDATE: Președinția susține că ieșirea președintelui vine după publicarea raportului privind execuţia bugetară - trimestrul I 2018, care face parte din buletinul MFP, ce se regăsește în captura foto de mai jos. 

Președintele a criticat întârzierea publicării datelor privind execuția bugetului general consolidat aferentă perioadei 1.01 - 31.03.2018. Klaus Iohannis a declarat că s-au publicat astăzi informațiile cu privire la aceste date. 

Președintele Iohannis a declarat că ”S-au publicat ASTĂZI datele privind execuția bugetară, date publicate cu întârziere.”

Pe site-ul Ministerului Finanțelor, sunt publicate din 27 aprilie 2018, dovadă stând captura foto de mai jos: 

(w670) 

Această contradicție a fost semnalată de Elena Cristian, la Antena 3. 

”S-au publicat astăzi date privind la execuția bugetară, date publicate cu întârziere. Înainte de asta câteva aprecieri mai generale. Aș începe cu o constatare pe care am mai făcut-o: programul de guvernare al PSD s-a aflat pe contrasensul unei logici elementare. După cum se cunoaște, PSD a propus românilor pe de o parte scăderea taxelor și impozitelor, o acțiune începută acum doi ani cu scăderea TVA-ului, pe de o parte au propus o creștere puternică pentru salarii, pentru pensii, pentru drumuri, au spus ei, pentru școli au spus ei. Pentru economiști dar și pentru cei interesați această abordare a produs surprindere. Este vorba despre un fel de magie economică, propusă de PSD.” a mai declarat președintele Klaus Iohannis, care a continuat: ”Trebuie să vedem cât va ține această iluzie creată de PSD. Social democrații au reușit o contraperformanță: printr-o inginerie contabilă au fost trecute cheltuielile de la angajator la salariat și astfel s-a anulat această creștere”. 

Vezi aici declarația completă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel