Președintele Biden, invitat în România. Klaus Iohannis, după Summit-ul NATO: A fost perfect de acord
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 14 iun, 18:43
WhatsApp
Foto: captură Antena 3
Klaus Iohannis a făcut primele declarații după Summit-ul NATO de la Bruxelles. Președintele României s-a întâlnit și cu președintele SUA, Joe Biden. 

Klaus Iohannis a declarat în această după-amiază, în direct de la Bruxelles, că a avut două discuții cu președintele Joe Biden, la Summit-ul NATO. Într-una dintre ele l-a invitat în România. 

”Am avut două discuții scurte cu președintele Biden. Prima a fost chiar la început unde, împreună cu președintele Duda (n.r. președintele Poloniei, Andrzej Duda) am ținut să îl salutăm pe președintele Biden, să ne exprimăm mulțumirea față de prezența domniei sale în Summit-ul B9. A fost o prezență consistentă, cu un discurs solid și evident am dorit să ne asigurăm că în continuare avem un parteneriat strategic foarte solid și că avem întreaga atenție a parteneriatului strategic SUA pentru flancul estic. Președintele Biden ne-a asigurat că se implică în mod deosebit și foarte mult pentru a sprijini România și Polonia pentru a îmbunătăți această relație. 

Invitat în România

În cea de-a doua scurtă discuție pe care am avut-o cu președintele Biden, spre finalul Summit-ului l-am invitat în România. I-am spus că îmi doresc să continuăm discuția foarte bună pe care am început-o în 2015, atunci am avut prima întâlnire atunci a fost vicepreședintele Biden și că îmi doresc foarte mult să întărim parteneriatul strategic între România și Statele Unite ale Americii. A fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire și m-a asigurat încă o dată că este foarte dedicat acestui parteneriat”, a declarat Klaus Iohannis. 

Joe Biden s-a întâlnit cu liderii din România, Polonia şi ţările baltice

Preşedintele SUA, Joseph Biden, s-a întâlnit luni, cu ocazia summitului NATO de la Bruxelles, cu liderii din România, Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia, afirmă un oficial de la Washington citat de postul CNN, scrie Mediafax. 

G Ad:

Conform oficialului citat, discuţiile preşedintelui Joseph Biden cu preşedintele Klaus Iohannis, cu preşedintele Poloniei, Andrej Duda, şi cu liderii ţărilor baltice s-au concentrat în principal pe contracararea acţiunilor Rusiei şi Chinei.

Dorința președintelui american 

Joseph Biden a comunicat că vrea "o relaţie stabilă şi constructivă cu Rusia, dar va reacţiona la activităţile negative ale Moscovei".

În discuţiile cu preşedinţii României şi Poloniei, Joseph Biden a abordat agenda viitoarei întrevederi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi a reafirmat angajamentul de a contracara "ameninţările generate de Rusia", precizează oficialul de la Washington citat de CNN.

Pe agenda discuţiilor lui Joseph Biden cu liderii din România, Polonia şi ţările baltice a fost şi criza din Belarus.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro