România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 18 oct 2019 / 11:08
Klaus Iohannis, discuție cu Ursula von der Leyen. Vrea o femeie pentru funcția de comisar european
Klaus Iohannis, discutie cu Ursula von der Leyen - Foto Twitter Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații de presă de la Bruxelles. A vorbit și despre comisarul european, după discuția cu Ursula von der Leyen, președintă a Comisiei Europene. 

Președintele Klaus Iohannis a confirmat că a purtat discuții cu președinta Comisiei Europene, care și-a manifestat dorința ca România să propună o femeie pentru funcția de comisar european, pentru portofoliul pe Transporturi. Totodată, președintele a susținut că Ursula von der Leyen i-a adresat ”rugămintea” să grăbească România procesul desemnării unui comisar european, precizând că nu i-a dat un ”deadline”. 

”Doamna președinte von der Leyen e foarte îngrijorată pentru situația creată, Comisia se grăbește, chit că avem o amânare de o lună de zile, nu din cauza României, din alte motive, dar situația e una complicată și sper să găsim soluții” a afirmat președintele.  Klaus Iohannis a anunțat că va începe discuții când revine în țară, pentru a găsi o soluție. 

”Ursula von der leyen își doreste foarte mult ca România să numească o doamnă pentru poziția de comisar pe transporturi, dar nu am intrat în discuții pe nume, nu e cazul să intrăm aici, discuția trebuie făcută mai întâi acasă, la București” a afirmat președintele, care a mai spus că ”rugămintea a fost să accelerăm procedura”. 

În condițiile în care Ursula von der Leyean a scris pe Twitter că i-a cerut președintelui Klaus Iohannis nume de candidați pentru funcția de comisar european, președintele a fost întrebat dacă a fost un ”demand” sau o rugăminte. A răspuns râzând: ”A fost o rugăminte”. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro