Klaus Iohannis anunță întărirea prezenței NATO în România: Salut decizia președintelui Macron, un gest de solidaritate între aliați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Presidency.ro
Sursă foto: Presidency.ro
Klaus Iohannis a anunțat relocarea altor trupe NATO în România.

Într-un mesaj pe Twitter, Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat relocarea altor trupe NATO franceze pe teritoriul României.

„Salut decizia președintelui Emmanuel Macron de a întări prezența militară franceză în România prin trimiterea unei companii de vehicule blindate și a unei escadrile de tancuri Leclerc. Un gest important pentru Flancul Estic al NATO, un semn de solidaritate între aliați.“, a scris Iohannis pe Twitter.

Iohannis a convocat CSAT din cauza războiului de la granița României. Modernizarea Armatei, pe ordinea de zi

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 25 octombrie 2022, începând cu ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la:

- Evoluții privind situația de securitate în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Implicații pentru România;

- Îmbunătățirea rezilienței energetice a României pentru asigurarea securității în domeniu prin adaptarea operativă și dezvoltarea de noi capacități de producție energetice, în contextul războiului din Ucraina;

- Raport privind măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimului de sancțiuni, instituit pe plan internațional, în perioada octombrie 2021 - septembrie 2022;

- Măsuri privind modernizarea Armatei României.

În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Iohannis: Condamn cu fermitate atacurile oribile ale Rusiei asupra oraşelor şi infrastructurii civile din Ucraina

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat, luni, 'cu fermitate', atacurile cu rachete ale Rusiei asupra oraşelor şi infrastructurii civile din Ucraina.

'Condamn cu fermitate atacurile oribile cu rachete ale Rusiei asupra oraşelor şi infrastructurii civile din Ucraina. Uciderea oamenilor nevinovaţi trebuie să înceteze. Vom continua să sprijinim Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii Kremlinului', a scris şeful statului, pe Twitter.

Rusia a lansat 75 de rachete luni dimineaţa, într-o serie de bombardamente asupra mai multor oraşe ale ţării, potrivit Armatei ucrainene, au transmis AFP şi Reuters.

'În dimineaţa zilei de luni, agresorul a lansat 75 de rachete, (dintre care) 41 au fost doborâte de apărarea noastră aeriană', a anunţat pe Telegram comandantul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, precizând că Rusia a utilizat 'drone de luptă'.

Mai multe explozii au avut loc luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov, Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel