Klaus Iohannis a zburat în SUA cu un avion privat de lux, Falcon8X- FOTO. Fă aici turul virtual!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto: Dassault Falcon Facebook
foto: Dassault Falcon Facebook
Președintele Klaus Iohannis a plecat în SUA. 

”Președintele României a zburat duminică, 19 septembrie, din București spre New York via Sibiu cu un avion privat de tip Dassault Falcon8X (LX-LXL) închiriat de la Global Jet.

Președintele participă în zilele ce urmează la Adunarea Generală ONU organizată la NY și la un summit pe tema pandemiei organizat de Administrația Prezidențială a SUA.” scrie BoardingPass. 

AICI turul virtual al avionului. 

De ce a plecat președintele Klaus Iohannis în SUA

Președintele Klaus Iohannis participă la segmentul de nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, în New York, Statele Unite ale Americii. 

Astfel,  în 21 septembrie, începând cu ora 15:00 (ora României), preşedintele Klaus Iohannis va fi primit oficial de secretarul general al ONU, Antonio Guterres. 

De la ora 16:00, informează Administraţia Prezidenţială, preşedintele va participa la deschiderea segmentului la nivel înalt al dezbaterilor generale ale celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale ONU

Ulterior, de la ora 00:30, ora României, Klaus Iohannis va avea intervenţia naţională din cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale ONU. 

Prima Adunare Generală ONU cu prezență fizică de la declanșarea pandemiei de COVID-19

La sesiunea din acest an a Adunării Generale a ONU, pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19, lucrările evenimentului se vor derula cu prezența fizică a șefilor de stat sau de guvern din statele membre ONU.

Participarea Președintelui României la această sesiune va constitui o oportunitate de evidențiere a poziției țării noastre cu privire la actualele provocări globale, care necesită soluții comune, solidaritate și cooperare, bazate pe principii democratice solide și respectarea dreptului internațional. Președintele Klaus Iohannis va sublinia importanța ordinii internaționale bazate pe reguli, precum și a unui multilateralism eficient și echitabil, în beneficiul tuturor cetățenilor statelor membre ONU.

Tema celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale este „Construirea rezilienței prin speranță vizând recuperarea după pandemia de COVID-19, reconstrucția durabilă, răspunsul la nevoile planetei, respectarea drepturilor omului și revitalizarea Organizației Națiunilor Unite”. Vezi aici mai mult

Iată mai multe imagini prezentate de companie cu avionul Falcon8X: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel