Klaus Iohannis: Voi merge la şedinţele de Guvern
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a făcut o serie de declaraţii înaintea începerii forumului Europa - Africa.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o serie de comentarii şi declaraţii referitoare şi la evenimentele de pe scena politică internă, înaintea începerii evenimentului oficial. Iată care sunt principalele declaraţii ale preşedintelui:

"Suntem pregătiţi (n.r. - de preluarea preşedinţiei Consiliului UE) şi vom arăta că putem să exercităm o preşedinţie bună."

"Am solicitat agenda. Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru preşedinţia Consiliului UE şi chiar dacă suntem pregătiţi lucrurile nu vor fi deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare ca să zic aşa. În repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora: voi merge la şedinţele de Guvern."

Klaus Iohannis i-a transmis luni o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă

"În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituţie, vă solicit să îmi transmiteţi agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului. Învederez că obligaţia comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/ aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009", arăta şeful statului în scrisoare. 


Klaus Iohannis sublinia că, potrivit dispoziţiilor menţionate, agenda de lucru a şedinţei Executivului se comunică autorităţilor publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum şi documentele însoţitoare respective, cu cel puţin 24 de ore înainte de ziua şedinţei Guvernului. 

Vezi şi: Iohannis, plângere penală pentru înaltă trădare: Este o FANTEZIE a PSD!

Anca Pop a murit. Vranceanu: Du-te și scandalizează-i acum pe îngeri, ai ars până la capăt


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel