Data publicării:

Klaus Iohannis, mesaj pentru salvamontişti: Rolul dumneavoastră este nepreţuit

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 20 iunie a.c., un mesaj cu ocazia Conferinţei Jubiliare Salvamont, care se desfăşoară la Sinaia.

"Anul 2019 reprezintă, pentru Salvamont România, un an special, marcat de celebrarea unor momente definitorii pentru activitatea de salvare montană. Cu acest prilej, felicit salvatorii montani din ţara noastră pentru profesionalismul, curajul şi responsabilitatea cu care se dedică misiunii de apărare şi protejare a cetăţenilor.

Rolul dumneavoastră este nepreţuit: salvaţi vieţi omeneşti! Turismul montan din România nu s-ar putea desfăşura în condiţii optime fără seriozitatea, devotamentul şi spiritul dumneavoastră de sacrificiu.

Din această perspectivă, creşterea nivelului de conştientizare a populaţiei cu privire la pericolele de pe munte şi măsurile de prevenire a accidentelor montane reprezintă priorităţi pe care le-aţi integrat cu succes în activitatea dumneavoastră. 

Muntele oferă privelişti spectaculoase şi trăiri unice, iar pentru a ne bucura, în continuare, de toate aceste beneficii, este nevoie de foarte multă responsabilitate. Respectul faţă de munte şi natură, educaţia despre mediu sunt elemente care trebuie consolidate. Fiecare dintre noi este responsabil de calitatea mediului înconjurător, tocmai de aceea este important să nu rămânem pasivi şi să acţionăm în acord cu principiul dezvoltării durabile.

Salvamont România este un serviciu eficient, cu rezultate foarte bune, de care depinde securitatea iubitorilor muntelui. Pentru ca misiunile dumneavoastră să se desfăşoare la acelaşi nivel, este nevoie de sprijin, atât din partea statului, cât şi a cetăţenilor. Investiţiile în baza materială şi în resursa umană sunt esenţiale pentru buna funcţionare a structurilor Salvamont din ţară.

În încheiere, vă transmit sănătate, putere de muncă şi vă îndemn să acţionaţi, cu aceeaşi determinare ca până acum, pentru binele şi siguranţa cetăţenilor.

La mulţi ani!", transmite Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel