Klaus Iohannis, discuţii cu premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, la Palatul Cotroceni
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit-o joi, 9 decembrie 2021, la Palatul Cotroceni, pe Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa.

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat vizita la Bucureşti a Prim-ministrului Natalia Gavriliţa, realizată în contextul dialogului politic bilateral susţinut şi de substanţă din ultima perioadă, care oferă prilejul unei abordări aplicate şi cuprinzătoare a agendei sectoriale, precum şi stabilirea unor repere solide în vederea avansării proiectelor prioritare comune.

Preşedintele României a evocat discuţiile recente avute cu Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi a reconfirmat angajamentul ţării noastre de a acorda întreaga susţinere în procesele de transformare, modernizare şi de implementare a reformelor, în domenii precum energie, transporturi, societate informaţională, tranziţie verde, justiţie, educaţie, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană.

Preşedintele Klaus Iohannis a remarcat deciziile luate de noul Guvern de la Chişinău, care transmit semnale încurajatoare şi indică voinţa avansării unor reforme menite să aducă beneficii reale la nivelul întregii societăţi. Preşedintele României a subliniat, printre altele, necesitatea creării condiţiilor necesare pentru atragerea investiţiilor, inclusiv româneşti, şi ameliorarea mediului de afaceri.

În cadrul discuţiilor a fost evocată viitoarea şedinţă comună de Guvern, care va trebui să se concentreze, cu decizii şi soluţii concrete de cooperare, asupra domeniilor şi proiectelor prioritare comune, informează Administraţia Prezidenţială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel