Kiricocho! Ce înseamnă cuvântul rostit de Chiellini către Saka la finala EURO 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Giorgio Chiellini
Facebook Giorgio Chiellini
Înainte de penalty-ul decisiv din finala EURO 2020, executat şi ratat de Bukayo Saka, Giorgio Chiellini a strigat către acesta "Kiricocho". Deşi pare un cuvânt banal, în lumea fotbalului are însemnătate. 

Printre fotbalişti, Kiricocho este unul dintre cele mai grele cuvinte, pentru că este cunoscut ca aducător de ghinion adversarilor. 

Kiricocho a fost suporter al echipei Estudiantes, din Argentina, iar toată lumea spunea despre el că aduce ghinion oriunde merge. Totul de la faptul că jucătorii se accidentau la antrenamentele la care asista acesta. Ba mai mult, pentru a profita de pe urma acestui "blestem", cei de la Estudiantes l-au adus pe teren pe Kiricocho înaintea tuturor meciurilor dintr-un sezon, pentru a da mâna cu adversarii. În acel sezon, Estudiantes a câştigat titlul, cu o singură înfrângere pe teren propriu, contra celor de la Boca Juniors, pe care Kiricocho nu îi salutase. 

Saka, elevul de nota 10 "căruia nu îi e teamă să îşi asume responsabilitatea"

Liceul Greenford, din vestul Londrei, acolo unde Saka a terminat cu media 10, a postat un mesaj pe Facebook despre ratarea sa, spunând "Asta nu îţi va defini viitorul, Bukayo!". Mark Harvey, directorul adjunct al instituţiei, a spus că "Bukayo ne-a reprezentat naţiunea superb de-a lungul turneului. A jucat cu încredere şi neînfricare şi sunt convins că elevii şcolii noastre îl admiră. E un model pentru toţi cei care aspiră să devină sportivi, pentru că are o etică a muncii superbă şi un caracter strălucitor. Sunt convins că va depăşi această dezamăgire. Ca şcoală, suntem mândri de Bukayo şi de echipa naţională!". 

Antrenorul de la juniori, deloc surprins că Saka a fost pus să bată penalty 

"Nu i-a fost niciodată frică să iasă în faţă şi să îşi asume responsabilitatea. Nu a fost o surpriză pentru mine să îl văd îndreptându-se spre punctul cu var. Cum va reacţiona la ratare? E un om plin de încredere. Să ajungi la nivelul la care este el la 19 ani nu e puţin lucru. Fără această încredere pe care o are i-ar fi fost imposibil. Bukayo a avut un impact major asupra turneului, nu ar trebui să uităm asta. Să fim mândri de el. Ar putea să aibă nevoie să audă asta de la noi", a declarat Neil Dewsnip, fost antrenor al naţionalei U18 a Angliei. 

VEZI Bukayo Saka, lăudat în presa din Anglia, după ratarea finală de la EURO. "Elevul de 10 căruia nu i-a fost niciodată teamă să îşi asume responsabilitatea"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel