Kim Jong-un vrea mai multe arme nucleare. Ordinul dat experților nord-coreeni. "Inamicul se va teme de noi"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Kim Jong-un vrea mai multe arme nucleare. Ordinul dat experților nord-coreeni. "Inamicul se va teme de noi" / Foto: Agerpres
Kim Jong-un vrea mai multe arme nucleare. Ordinul dat experților nord-coreeni. "Inamicul se va teme de noi" / Foto: Agerpres
Kim Jong-un le-a spus experților nord-coreeni să continue dezvoltarea producției de arme nucleare.

Kim Jong-un a inspectat luni Institutul de Arme Nucleare din Coreea de Nord, unde a supravegheat instalarea de focoase pe rachete balistice, relatează Agenția Centrală de Știri din Coreea (KCNA), scrie Interfax.

"El a remarcat că institutul ar trebui să extindă producția de arme nucleare de calitate pentru implementarea cuprinzătoare a planului Comitetului Central al Partidului pentru construirea progresivă a arsenalelor nucleare. Acesta trebuie să devină un stimulent pentru a continua dezvoltarea producției de arme nucleare puternice", se spune în mesaj.

Kim Jong Un "a formulat sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească institutul și întregul domeniu al energiei atomice", adaugă agenția.

VEZI ȘI: Kim Jong Un a supravegheat exerciții de „simulare a a unui contraatac nuclear”

Kim Jong Un: Inamicul se va teme de noi

"Dacă suntem pe deplin pregătiți în orice moment să ne folosim armele nucleare, atunci armele nucleare nu vor fi folosite niciodată. Dacă avem forțe nucleare puternice și superioare dincolo de imaginație, inamicul se va teme de noi și nu va îndrăzni să încalce suveranitatea statului nostru, sistemul și oamenii", a mai spus Kim Jong-un.

Se remarcă faptul că Kim Jong-un s-a familiarizat, de asemenea, cu munca de implementare a sistemului informațional combinat de stat pentru gestionarea armelor nucleare Haekbangashoe, care a fost utilizat în timpul recentelor exerciții tactice combinate care au simulat un contraatac nuclear.

VEZI ȘI: Kim Jong Un vrea un 'război adevărat' și intensifică manevrele militare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel