Data publicării:

Kim Jong Un spune că va dezvolta mijloace de atac mai puternice

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: captură video Youtube Korea New
Foto: captură video Youtube Korea New

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, promite că va dezvolta mijloace de atac mai puternice.

Kim Jong Un a promis că va dezvolta mijloace de atac mai puternice, la câteva zile după prima lansare de rachete balistice intercontinentale (ICBM) a ţării în peste patru ani, scrie Ziarul de Iași.

”Doar atunci când eşti echipat cu capacităţi de atac formidabile, cu o putere militară copleşitoare care nu poate fi oprită de nimeni, poţi preveni un război, poţi garanta securitatea ţării şi poţi limita şi controla toate ameninţările şi şantajele imperialiştilor.”, a spus Kim Jong Un, citat de presa coreeană de stat.

Coreea de Nord va dezvolta ”mijloace de atac mai puternice”, a subliniat Kim. De asemenea, liderul Coreei de Nord şi-a exprimat convingerea că statul va ”perfecţiona mai energic strategia de descurajare a războiului nuclear”, potrivit Agenţiei Centrale de Ştiri coreene.

Anunţul sugerează că Coreea de Nord ar putea face lansări suplimentare sau ar putea testa un dispozitiv nuclear după ce îşi va moderniza arsenalul. Astfel, presiunea asupra administraţiei Biden va fi intensificată, în timp ce diplomaţia nucleară stagnează.

Racheta balistică intercontinentală Hwasong-17 a Coreei de Nord

Pe 24 martie, Coreea de Nord a lansat noua rachetă balistică intercontinentală Hwasong-17, cu rază lungă de acţiune efectuat, despre care analiştii spun că a fost conceput pentru a ajunge oriunde pe continentul SUA. De la începutul anului, Coreea de Nord a realizat 12 runde de teste cu rachete. Kim şi-a exprimat hotărârea de a consolida capacitatea de atac a ţării pentru a face faţă ameninţărilor, potrivit Agenţiei Centrale de Ştiri din Coreea de Nord.

Hwasong-17 a zburat la o altitudine maximă de 6.248 de kilometri şi a traversat 1.090 de kilometri în timpul unui zbor de 67 de minute înainte de a ateriza în apele dintre Peninsula Coreeană şi Japonia. Experţii din străinătate au spus că, dacă racheta este lansată pe o traiectorie standard, mai plată decât unghiul abrupt de testare, ar putea zbura până la 15.000 de kilometri, suficient cât să ajungă în orice punct de pe continentul SUA şi nu numai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel