Kim Jong Un, gest în premieră. A surprins jurnaliștii AFP
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Prima dată când un jurnalist străin i-a adresat o întrebare, liderul nord-coreean Kim Jong Un nu a răspuns.

Momentul datează din 2013. El nu era la putere decât de puţin peste un an, în urma morţii tatălui său, Kim Jong-il, iar presa internaţională a fost invitată la Phenian pentru marcarea a 60 de ani de la sfârşitul Războiului din Coreea, comentează AFP.

'Kim Jong Un, ce mesaj încercaţi să transmiteţi Occidentului?', a strigat atunci un jurnalist al postului britanic de televiziune Channel Four la trecerea liderului nord-coreean în timpul unei vizite la Muzeul Războiului. Întrebarea a fost primită cu tăcere.

Însă şase ani mai târziu, liderul nord-coreean pare mai confortabil cu presa internaţională, în contextul în care în Coreea de Nord apariţiile sunt minuţios coregrafiate, mergându-se chiar până la suprimarea sunetului natural.

O premieră

Joi, la summitul de la Hanoi cu preşedintele american Donald Trump, Kim Jong Un a răspuns unei întrebări a unui jurnalist străin, o premieră după câte îşi amintesc jurnaliştii AFP care urmăresc dosarul nord-coreean de mulţi ani.

Întrebat într-o pauză de la discuţiile cu Trump de un jurnalist de la Washington Post dacă este de părere că se poate ajunge la un acord cu preşedintele american, Kim a răspuns, după ce întrebarea i-a fost tradusă.

'Ei bine, este prea devreme să pot spune. Dar nu aş spune că sunt pesimist', a răspuns el, după care şi-a exprimat încrederea într-un 'mare rezultat'. El a răspuns apoi altor câtorva întrebări ale reprezentanţilor presei străine. În cele din urmă, cel de-al doilea summit dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a încheiat fără un acord privind denuclearizarea Coreei de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel