Kim Jong Un avertizează SUA: Guvernul nostru va reacţiona cu o confruntare totală
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Kim Jong Un a lansat o avertizare la adresa Statelor Unite.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că Phenianul va răspunde cu arme nucleare la noi ameninţări din partea SUA şi a altor forţe ostile, conform informaţiilor difuzate sâmbătă de presa de stat, transmite dpa.

Conform KCNA, Kim Jong Un "a declarat solemn că, dacă inamicii continuă să reprezinte ameninţări" la adresa Coreei de Nord, "partidul şi guvernul nostru vor reacţiona cu hotărâre la bombe nucleare cu arme nucleare şi la o confruntare totală cu o confruntare totală", scrie Agerpres.

Coreea de Nord a testat vineri o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune suspectată a fi o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), determinând o reacţie de condamnare din partea SUA şi un exerciţiu aerian comun cu forţele sud-coreene. KCNA a informat sâmbătă că racheta testată a fost un "Hwasong-17", un nou tip de ICBM, şi că a fost lansată sub îndrumarea liderului ţării pe fondul "manevrelor militare confruntaţioniste nesăbuite ale SUA şi ale altor forţe ostile".

Racheta nord-coreeană a fost lansată din zona Sunana, în Phenian, în jurul orei locale 10:14 (0114 GMT), a informat Yonhap. Mai târziu în cursul zilei de vineri, Coreea de Sud şi Statele Unite au realizat un exerciţiu aerian ofensiv comun ca răspuns la acest test. Rachetele cu capacitatea de a parcurge peste 5.500 de kilometri sunt considerate ICBM. Rezoluţiile ONU interzic Coreei de Nord să testeze rachete balistice de orice tip, inclusiv cele care pot purta focoase nucleare.

Situaţia din peninsula coreeană este în prezent foarte tensionată, iar observatorii se tem de iminenţa unui test nuclear din partea regimului de la Phenian.

Citește și:

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, cu o rază de acţiune suficientă pentru a atinge teritoriul SUA (ministru japonez)

Militarii sud-coreeni au detectat 'lansarea unei rachete balistice neidentificate în direcţia est', potrivit Statului Major Interarme.

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat vineri că o rachetă nord-coreeană pare să fi căzut în mare în Zona Economică Exclusivă (ZEE) a Japoniei, în largul insulei Hokkaido, relatează AFP şi dpa.

'Racheta balistică lansată de Coreea de Nord pare să fi aterizat în ZEE la vest de Hokkaido'

'Racheta balistică lansată de Coreea de Nord pare să fi aterizat în ZEE la vest de Hokkaido', a declarat Fumio Kishida jurnaliştilor la Bangkok, unde participă la un summit asiatic, calificând acest tir 'absolut inacceptabil'. Premierul japonez a precizat că nu au fost semnalate daune la nave sau avioane. ZEE japoneză se extinde până la 200 de mile marine (370 de kilometri) de la zona de ţărm.

'Am protestat ferm în faţa Coreei de Nord. (Aceasta) repetă actele de provocare cu o frecvenţă fără precedent. Reiterăm cu fermitate că acest lucru este absolut inacceptabil', a subliniat premierul nipon. 'Japonia, Statele Unite şi Coreea de Sud trebuie să se coordoneze îndeaproape pentru a lucra la denuclearizarea completă a Coreei de Nord', a adăugat el.

Premierul japonez Fumio Kishida a menţionat că în cursul întrevederii avute la Bangkok cu preşedintele chinez Xi Jinping şi-a exprimat 'preocupările profunde'cu privire la mai multe probleme de securitate regională.  Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel