Data actualizării:
Data publicării:

Kim Jong amenință Coreea de Sud: Este cel mai ostil stat, nu intenţionăm să evităm un război - Reuters

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că a sosit momentul să definească Coreea de Sud drept 'cel mai ostil stat' faţă de ţara sa, a transmis miercuri agenţia de presă de stat KCNA, citată de Reuters. 

Kim Jong Un a acuzat de asemenea Seulul că incită la confruntare şi la acumularea de arme, în timp ce a cerut intensificarea capacităţilor militare de autoapărare a ţării sale şi descurajarea războiului nuclear, potrivit media de stat. El a făcut aceste comentarii în timp ce a vizitat fabrici de muniţie la începutul acestei săptămâni, potrivit KCNA.

Kim a numit de asemenea înrăutăţirea relaţiilor dintre cele două Corei drept 'o nouă fază a schimbării' şi o 'realitate inevitabilă'.

'Nu am aduce în niciun caz unilateral un mare eveniment printr-o putere copleşitoare în Peninsula Coreea, dar totodată nu intenţionăm să evităm un război', a declarat Kim. În remarci la o reuniune a partidului de sfârşit de an luna trecută, Kim a mai spus că reunificarea paşnică este imposibilă, adăugând că guvernul va face o 'schimbare decisivă a politicii' în relaţiile cu Coreea de Sud. 

Citește și - Kim Jong Un vrea să crească producția de transportoare-lansatoare de rachete

Liderul Kim Jong Un a cerut creşterea producţiei mai multor tipuri de vehicule de lansare de rachete, calificând-o drept o sarcină importantă în vederea pregătirii pentru o "confruntare militară" cu inamicul.

Aflat în vizită la o fabrică ce produce transportoare-lansatoare (TEL), Kim a declarat că producerea diferitelor vehicule pentru arme tactice şi strategice constitue o sarcină cheie în stimularea descurajării războiului nuclear, a raportat agenţia de ştiri KCNA, potrivit Agerpres.

"Subliniind că poziţia şi rolul fabricii sunt foarte importante... având în vedere situaţia gravă prevalentă ce impune ca ţara să fie mai ferm pregătită pentru o confruntare militară cu inamicul, el a indicat sarcinile ce trebuie îndeplinite de fabrică", conform sursei citate.

Știrea a fost dat[ publicității la câteva ore după ce Casa Albă a declarat că regimul nord-coreean ar fi furnizat recent rachete balistice și lansatoare către Rusia, cu scopul de a le utiliza în conflictul armat împotriva Ucrainei. Se afirmă că unele dintre aceste rachete au fost deja folosite în acest context. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel