Killnet amenință că va ”distruge România, Marea Britanie și Moldova” dacă ROMÂNUL care i-a ajutat nu va fi eliberat
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 03 mai 2022, 21:59
WhatsApp
Killnet amenință că va ”distruge România, Marea Britanie și Moldova” dacă ROMÂNUL care i-a ajutat nu va fi eliberat / Foto: Pixabay, de B_A
Killnet amenință că va ”distruge România, Marea Britanie și Moldova” dacă ROMÂNUL care i-a ajutat nu va fi eliberat / Foto: Pixabay, de B_A
Killnet confirmă sprijinul românului și amenință că va ”distruge România, Marea Britanie și Moldova” dacă acesta nu va fi eliberat.

Killnet a confirmat printr-un mesaj pe Telegram că românul Ioan Feher a sprijinit gruparea pro-rusă de hackeri și amenință că va ”distruge România, Marea Britanie și Moldova” dacă nu va fi eliberat: ”Dacă susține Rusia, nu înseamnă că e un criminal”, transmit aceștia. Printre instituțiile vizate este și Ministerul Sănătății, scrie Ziarul de Iași.

”Fac un apel la Guvernul României! Această persoană nu are nimic de-a face cu Killnet! A fost membru al grupului Telegram. Cum poți să le spui oamenilor tăi că un tip ne-a ajutat cu atacurile? E o prostie. Aveați nevoie doar de orice persoană care să ia vina pentru prăbușirea României. Lăsați-l în pace. Dacă susține Rusia, asta nu înseamnă că este un criminal. Dacă nu este eliberat în 48 de ore vă voi distruge România, Marea Britanie și Moldova. Vă voi distruge întreaga structură informațională și chiar și Ministerul Sănătății. Abia atunci veți începe să vă dați seama că ați făcut o greșeală. Atacul asupra României a fost oprit! Aștept decizia dumneavoastră! Aștept și eliberarea Ioanei Feher!”, a scris Killnet pe Telegram.

Percheziție la un român din Marea Britanie implicat în atacurile cibernetice rusești

Mesajul Killnet vine după ce polițiștii britanici au făcut o percheziție la locuința unui român din Marea Britanie, care ar fi susținut activitatea hackerilor, prin oferirea de sprijin pentru traducerea din limba rusă în limba română și prin indicarea unor site-uri web din Romania care ar fi putut fi atacate.

”Atacurile ar fi fost revendicate de o grupare intitulată KillNet, de origine rusă, iar activitatea acestora ar fi promovată pe diferite canale de comunicare, fiind motivate de contextul conflictului militar Rusia - Ucraina. Imediat după aceste atacuri, specialiști ai Ministerului Afacerilor Interne, Direcției Generale de Protecție Internă, Inspectoratului General al Poliției Române, precum și din cadrul celorlalte structuri și instituții din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, au desfășurat activități specifice din competență, pentru contracararea atacurilor, protecția site-urilor vizate și identificarea persoanelor responsabile, în vederea asigurării rezilienței infrastructurilor IT”, a declarat, marți, 3 mai, ministrul Lucian Bode. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?