Urmărește emisiunea live
Kiliçdaroglu l-a dat în judecată pe Erdoğan. Îi cere daune morale de un milion de lire turcești: Șarlatan manipulator!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Kemal Kiliçdaroglu a depus o plângere împotriva lui Recep Tayyip Erdoğan, după difuzarea unui montaj video în care acesta a fost asociat cu combatanţi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Președintele Erdoğan a prezentat videoclipul în timpul mitingurilor sale electorale înainte de a admite că ar fi putut fi falsificat, conform bianet.

Un judecător a blocat o postare pe Twitter care conținea videoclipul despre care președintele Recep Tayyip Erdoğan a recunoscut că a fost fabricat și afișat în timpul mitingurilor sale electorale.

Videoclipul în cauză a fost o combinație de imagini cu reclama electorală a rivalului lui Erdoğan la alegerile prezidențiale, Kemal Kılıçdaroğlu, și imagini cu liderii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care insinuau în mod fals că grupul îl susține pe acesta.

O judecătorie din Ankara a decis să blocheze accesul la o postare pe Twitter care conține videoclipul, concluzionand că acesta constituie un atac la drepturile personale ale lui Kılıçdaroğlu.

CITEȘTE ȘI      -      Situație bizară în Turcia. În timp ce Sinan Oğan îl susține pe Erdoğan, liderul ultranaționalist al partidului care l-a sprijinit îl susține pe Kemal Kılıçdaroğlu

În timpul transmisiei în direct pe TRT, postul public, Erdoğan, a recunoscut că videoclipul ar putea fi fabricat, spunând:

„Kılıçdaroğlu are videoclipuri cu [liderii PKK]... Manipulate sau nu, aceste înregistrări video au fost făcute”, a spus Erdoğan.

Kılıçdaroğlu a considerat răspunsul lui Erdoğan drept o „confirmare” și l-a numit „șarlatan manipulator”.

Organizațiile provinciale ale Partidului Popular Republican (CHP) au protestat, de asemenea, împotriva declarației lui Erdoğan prin plasarea unor coroane în fața organizațiilor provinciale ale Partidului său Justiție și Dezvoltare, aflat la guvernare.

Avocatul lui Kılıçdaroğlu, Celal Çelik, a anunțat că a fost intentat un proces împotriva lui Erdoğan în care se cere 1 milion de lire turcești cu titlu de daune morale. (VC/VK).

CITEȘTE ȘI      -      Recep Tayyip Erdogan se laudă că are o "relație specială" cu Vladimir Putin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel