Kievul susține că Rusia a pierdut 500.000 de soldați în războiul din Ucriana
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Autoritățile de la Kiev spun că numărul victimelor înregistrate de Rusia în Ucraina se ridică la peste 500.000 de persoane.

Numărul victimelor Federației ruse de la începutul invaziei pe scară largă în Ucraina a depășit jumătate de milion, spun autoritățile de la Kiev, potrivit Sky News.

Mai mult de 1.000 au fost fie uciși, fie răniți în ultimele 24 de ore, mai precizează ucrainenii.

În timp ce alte estimări occidentale privind pierderile rusești diferă de cele ale Ucrainei, cifrele arată costul uman uriaș al războiului pentru Moscova.

Rusia nu publică în mod obișnuit numărul de victime sau pierderi de echipamente, în timp ce Ucraina oferă unele cifre, chiar dacă destul de rar.

În februarie, Volodimir Zelenski a spus că 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși în cei doi ani de război.

Zelensky: Să lovim ținte în interiorul Rusiei

În urma unor bombardamente masive asupra orașului Harkov, Volodimir Zelenski și-a reînnoit apelul ca țările occidentale să permită Ucrainei să folosească armele donate împotriva țintelor din Rusia.

SUA și alte țări NATO au rezistat până acum solicitărilor ucrainene de a-și folosi armele donate în afara granițelor Ucrainei.

Aceste state se tem de escaladarea conflictului cu Rusia, dar consecințele politicii - spune Ucraina - au fost clare atunci când trupele ruse au reușit să treacă peste granița de la Harkov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel