Kievul acuză că Rusia ține captive aproximativ 500 de femei ucrainence
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Rusia ţine captivi aproximativ 700 de soldaţi ucraineni, precum şi sute de civili, potrivit guvernului de la Kiev, citat sâmbătă de DPA.

"Au sechestrat peste 1.000 de oameni", a declarat vicepremierul Irina Vereşciuk sâmbătă la televiziunea ucraineană. Printre aceştia sunt în jur de 500 de femei, a adăugat ea.

Ucraina, la rândul ei, a capturat aproximativ 700 de soldaţi ruşi, a mai spus ea.

Vereşciuk a cerut Rusiei să elibereze civilii necondiţionat. De la începutul războiului, ambele părţi au făcut schimb de prizonieri
de câteva ori.

Numărul prizonierilor luați de Rusia este incert



Numărul exact al persoanelor reţinute în prezent este neclar.

Potrivit presei ruse, separatiştii din estul Ucrainei numai în regiunea Doneţk au capturat peste 3.000 de soldaţi ucraineni. În oraşul-port asediat Mariupol, peste 1.000 de puşcaşi marini s-ar fi predat. Ucraina neagă acest lucru.

Naţiunile Unite au înregistrat oficial aproximativ 2.000 de civili ucişi de la începutul războiului la 24 februarie. Cu toate acestea, ONU presupune că cifrele reale sunt mult mai mari, la fel ca guvernul de la Kiev.

Rusia a atacat din nou regiunea Kiev

O uzină militară care produce în special tancuri a fost vizată sâmbătă dimineaţă de un bombardament al forţelor ruse în suburbiile Kievului, capitala Ucrainei, făcând un mort şi mai mulţi răniţi, potrivit autorităţilor, citate de France Presse.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a indicat pe Telegram că o persoană a fost ucisă şi "mai multe" spitalizate după această lovitură asupra districtului Darnîţki.

"Forţele noastre de apărare aeriană fac tot posibilul să ne protejeze, dar inamicul este viclean şi nemilos", a scris el.

Kliciko a cerut din nou locuitorilor care au părăsit oraşul să nu se întoarcă şi să rămână într-un "loc sigur", relatează Agepres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel