Data publicării:

Kevin McCarthy solicită o anchetă oficială de punere sub acuzare a președintelui Joe Biden

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Kevin McCarthy, președintele Camerei Reprezentanților, solicită o anchetă oficială pentru punerea sub acuzare a președintelui american Joe Biden.

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Kevin McCarthy, a anunțat marți că a cerut la trei comitete conduse de Partidul Republican să lanseze o anchetă de punere sub acuzare a președintelui Joe Biden, potrivit CNBC.

Următorul pas logic va oferi comitetelor noastre întreaga putere de a aduna toate faptele și răspunsurile pentru publicul american”, a spus McCarthy într-o scurtă apariție publică.

El a susținut că Biden a mințit poporul american cu privire la cunoștințele sale despre afacerile externe ale familiei sale.

Ancheta va fi condusa de reprezentantul GOP James Comer din Kentucky, care prezidează Comitetul de Supraveghere al Camerei, in coordonare cu președintele Comitetului Judiciar Jim Jordan din Ohio si reprezentantul Jason Smith, Missouri, care prezidează Comitetul Căi și Mijloace.

Ian Sams, purtătorul de cuvânt al biroului consilierului Casei Albe, a declarat că republicanii din Camera Reprezentanților l-au anchetat pe Biden de nouă luni și nu au prezentat nicio dovadă a vinei sale.

Republicanii din Senat sunt sceptici că la Camera Reprezentanților au fost descoperite suficiente dovezi pentru a justifica o anchetă de demitere.

Comisia de Supraveghere a Camerei, condusă de republicani, a lansat o investigație în ianuarie cu privire la acuzațiile potrivit cărora Biden a profitat de pe urma afacerilor fiului său Hunter în timp ce era vicepreședinte.

McCarthy este sub presiunea membrilor de dreapta ai partidului său pentru a-l ataca pe Biden mai puternic înainte de alegerile prezidențiale din 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel