Kenyana Brigid Kosgei, învingătoare la Chicago, a doborât recordul mondial la maraton al Paulei Radcliffe
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Atleta kenyană Brigid Kosgei a doborât recordul mondial la maraton, duminică la Chicago, cu timpul de 2 h 14 min 04 sec, ce era deţinut de britanica Paula Radcliffe din anul 2003, informează AFP.

La o zi după performanţa compatriotului său Eliud Kipchoge, primul sportiv care a reuşit să alerge maratonul (42,195 km) sub două ore, în 1 h 59 min 40 sec, la Viena, în condiţii însă neomologate de IAAF, Kosgei a îmbunătăţit cu 1 min 21 sec precedentul record feminin, stabilit de Paula Radcliffe pe data de 13 aprilie 2003 la Londra.

La o lună de la obţinerea celui mai bun timp din istorie la semimaraton (1 h 04 min 28 sec, un record de asemenea neomologat), Brigid Kosgei s-a impus pentru al doilea an consecutiv la Chicago şi şi-a trecut în palmares al doilea maraton al anului după cel de la Londra, în aprilie.

Pe locurile următoare s-au clasat etiopienele Ababel Yeshaneh - 2 h 20 min 51 sec şi Gelete Burka - 2 h 20 min 55 sec.

În întrecerea masculină, victoria a revenit tot unui reprezentant al Kenyei, Lawrence Cherono, cu timpul de 2 h 05 min 45 sec, urmat de etiopienii Dejene Debela - 2 h 05 min 46 sec şi Asefa Mengstu - 2 h 05 min 48 sec.

Britanicul Mo Farah, câştigătorul de anul trecut şi considerat marele favorit, a încheiat pe locul 8 cu timpul de 2 h 09 min 58 sec.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel