Kelemen Hunor: Prima opțiune, ”resuscitarea” coaliției. Dacă nu se poate, guvern minoritar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că Dacian Cioloș, în momentul în care a văzut că a rămas singur, ar fi fost mai bine să facă un pas în spate.

Din punctul de vedere al UDMR, prima variantă este o încercare de refacere a coaliției PNL - USR - UDMR. „Fiecare să mai lase un pic de la el, și din orgoliu și din ambiții personale, să încercăm să resuscităm această coaliție. Dacă nu se poate - din motive zic eu subiective -, atunci trebuie găsită o altă soluție pentru o altă formulă de guvernare, inclusiv un guvern minoritar”, a spus, miercuri după-amiază, Kelemen Hunor, președintele UDMR.

„Până la urmă, țara trebuie guvernată, deciziile trebuie luate, fiindcă suntem într-o situație extrem, extrem de dificilă. UDMR va contribui dacă va fi solicitată la găsirea unei soluții atât cu Partidul Național Liberal, cât și cu USR, dar forța noastră și mijloacele noastre sunt limitate. Cu toate aceste considerente, așteptăm consultările la Cotroceni”, a mai spus Kelemen Hunor.

Întrebat cine ar putea susține un guvern minoritar, Kelemen Hunor a răspuns că depinde de guvernul minoritar.

În opinia liderului UDMR, soluția pentru a trecere peste iarnă este un guvern cu puteri depline.

 

Guvernul Cioloș nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi învestit

Guvernul Cioloș nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi învestit.

În favoare au votat doar 88 de parlamentari. Pentru învestire era nevoie de minimum 234 de voturi.

Marcel Ciolacu: E clar că acest Guvern nu are cum să treacă. Știe și dl Cioloș, știe toată lumea

E clar că acest Guvern nu are cum să treacă, spunea Marcel Ciolacu. Liderul PSD a precizat că PSD nu poate accepta un ministru al Sănătății care „este părtaș la acest dezastru sanitar”. 

„E clar că acest Guvern nu are cum să treacă. Știe și domnul Cioloș, știe toată lumea. Este o bătaie de joc la adresa românilor! Nu putem accepta un ministru al Sănătății care este părtaș la acest dezastru sanitar. Dar trebuie să punem urgent ceva în loc. De aceea, fac un apel către toți șefii de partide! Vă cer să ne întâlnim imediat și să găsim împreună o soluție pentru a scoate România din criză! Gata cu politica! Nu se mai poate așa. Trebuie să facem altceva. Trebuie ca politicienii să facă un pas în spate. Și să aducem specialiști și experți în sănătate care să vină urgent cu un proiect prin care să reducem numărul de morți. Avem medici foarte buni si aici in Parlament. Spectacolul politic sinistru trebuie să înceteze”, a declarat Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel