Kelemen Hunor: Nu e bine! Nimeni nu poate să accepte acest lucru
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Kelemen Hunor FOTO AGERPRES
Kelemen Hunor FOTO AGERPRES
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, că aşteaptă cu mare interes să vadă dacă diplomaţia românească va fi în stare de o ofensivă diplomatică astfel încât în acest an, la finele preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, România să aderare la spaţiul Schengen.

„Sper că va începe un marş diplomatic pentru ca România, în 2019, să fie acceptată în zona Schengen. Pentru că România îndeplineşte condiţiile tehnice (...) şi fiecare tărăgănare, fiecare amânare şi fiecare motiv invocat nu face altceva decât să dovedească, dintr-o cauză sau alta, artificial, că Bulgaria şi România se vor păstrate în afara zonei Schengen. Eu cred că asta nu e bine, nu e corect şi nimeni nu poate să accepte acest lucru pentru că nişte criterii politice a avut aderarea la UE, iar aceste criterii tehnice România le-a întrunit aşa că aşteptăm cu mare interes să vedem dacă diplomaţia românească va fi în stare de o ofensivă, de un marş diplomatic la finele căruia să putem spune că România, în 2019, la finele preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, va adera la Schengen', a declarat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale, notează Agerpres.

Liderul UDMR crede că aderarea României la Schengen s-ar putea să fie poate singurul rezultat palpabil al acestei preşedinţii, întrucât în campania electorală europarlamentară nu se vor lua alte decizii importante.

Kelemen Hunor a mai afirmat, în cadrul CRU, că preşedinţia Consiliului UE a României este una 'atipică', având în vedere că nu trebuie luate decizii politice pentru care să fie nevoie de mari competenţe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel