Kelemen Hunor: ”E trist! Excluderile nu conduc la niciun rezultat, nu vor face din Partidul Popular European un grup mai puternic”
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 03 Martie, 20:55
Kelemen Hunor: ”E trist! Excluderile nu conduc la niciun rezultat, nu vor face din Partidul Popular European un grup mai puternic”
Este trist și îngrijorător ce se întâmplă, spune liderul UDMR, Kelemn Hunor, care apreciază că „excluderile nu conduc la niciun rezultat și nu vor face din PPE un grup mai puternic”, după ce Fidesz a anunțat că se retrage din acest grup.

„Este trist și îngrijorător ce se întâmplă în grupul Partidului Popular din Parlamentul European. Excluderile nu conduc la niciun rezultat, acestea nu vor face din Partidul Popular European un grup mai puternic, mai bun sau mai eficient. PPE acceptă tot mai rar diferențele de opinie, iar această este, de fapt, adevărata problemă. Un astfel de partid umbrelă, care întrunește formațiuni politice din state diferite, cu experiențe istorice diferite poate rămâne puternic numai dacă lasă loc diversității de opinie, este capabil să le integreze pe acestea, și se deosebește marcant de partidele cu structuri asemănătoare, dar cu ideologii diferite”, scrie pe Facebook Kelemen Hunor.

El precizează că europarlamentarii UDMR au votat împotriva modificării regulamentului de funcționare a grupurilor, întrucât consideră că un astfel de amendament diminuează coeziunea internă.

„UDMR rămâne membru al grupului PPE și va continua să își exprime opinia și de acum înainte. Trebuie să ne întoarcem la tradițiile Partidului Popular European, care pentru Uniune și pentru mine personal înseamnă Partidul Popular European din perioada în care acesta a fost condus de Wilfried Martens. UDMR s-a socializat în cadrul acestui partid, și credem că încă nu este târziu ca PPE să se întoarcă la valorile care au stat la baza formării sale”, conchide liderul UDMR.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro