Kelemen Hunor avertizează dur: Nimic nu va mai fi ca înainte de război
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Kelemen Hunor, despre acciza la carburanți (captură video)
Kelemen Hunor, despre acciza la carburanți (captură video)
Vicepremierul Kelemen Hunor a vorbit despre importanța pregătirii, din punct de vedere mental, pentru perioada următoare.

Oamenii trebuie să fie pregătiţi şi din punct de vedere mental pentru perioada următoare, deoarece efectele crizei economice generate de războiul din Ucraina vor fi cunoscute abia la sfârşitul verii, a avertizat marţi preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a estimat, la postul B1TV, că 80-90% din măsurile prezentate în programul "Sprijin pentru România" vor fi implementate, dar vor fi şi alte măsuri, care vor fi anunţate în perioada următoare, inclusiv legat de rate, scrie Agerpres.

"Tot ce se întâmplă în jurul nostru este în evoluţie. Astăzi nu ştim ce se va întâmpla peste o lună, peste două luni şi nu ştim care vor fi efectele exacte până în septembrie - octombrie. Mi-e teamă că efectele reale le vom vedea la sfârşitul verii. Şi eu nu vreau să împachetez foarte frumos şi să spun: "staţi liniştiţi că nu este nicio problemă". Da, vor fi probleme. Trebuie să ne pregătim şi noi, dar şi societatea, trebuie să ne pregătim mental, cu toţii. Nimic nu va fi, cel puţin în anii care urmează, cum era înainte de război. Asta este acţiunea criminală a preşedintelui Putin", a afirmat preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor, despre criza economică

„După pandemie, și pandemia a generat o criză economică, și acum avem criză accentuată de război. Nu am văzut un politician responsabil din UE care să spună că totul este în regulă. Vedeți cum se joacă băncile centrale cu inflația, cu dobânzile ca să mențină o stabilitate și suntem la începutul anului”.

„Nu suntem siguri că toate sumele pot fi cheltuite. În acest moment există discuții și urmează să fie discutate și aspecte legate de problemele sociale. Unele cheltuieli, sigur că pot fi decontate, dar aici nu vorbim doar despre cheltuieli sociale, vorbim și despre ajustarea prețurilor la materialele de construcții pentru investițiile publice din fondurile europene. Vrem să decontăm ajustarea pentru investițiile din fondurile europene din bugetul UE.

Noi vorbim de 9 miliarde de lei din fondurile europene, când vorbim despre această sumă de 17 miliarde, și 8,3 miliarde de la bugetul de stat. Din această sumă de 2 miliarde, o parte se duc în zona socială, dar marea majoritate se duc în economi, către IMM-uri”, a mai explicat Kelemen Hunor, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel