Data actualizării:
Data publicării:

Kaufland face angajări! Iată cât este salariul! Ai putea trăi cu acești bani?

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Economie
WhatsApp
arhivă personală
arhivă personală
Kaufland face angajări!

Se fac angajări la Kaufland în Alba Iulia, Arad, Balotești, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Hunedoara, Huși, Lugoj, Mangalia, Oradea, Orăștie, Ploiești, Salonta, Satu Mare, Sighetu Marmației, Turda, Turnu Măgurele și Vișeu de Sus.

Se caută lucrător comercial, manipulant de mărfuri, stivuitorist, șef de departament operativ, lucrător comercial produse proaspete, manager de magazin, manager adjunct de magazin, îngrijitor de clădiri, funcționar informații clienți, tehnician de automatizări, electrician în centru logistic, project reporting specialist.

Pentru postul de lucrător comercial se oferă contract de muncă pe durată nedeterminată cu un salariu ce pornește de la suma de 3.700 de lei brut / 3.900 de lei brut / 4.100 de lei brut / 4.300 de lei brut (pentru un program de lucru full-time; suma variază în funcție de oraș, fiind mai mare pentru joburile din București). Salariul net, adică banii primiți în mână, este între 2200 lei și 2500 lei. Salariul este foarte mic, mai ales că acești oameni își desfășoară jobul doar de la sediu, iar deplasarea zilnică - fie că vorbim de mașină, fie că vorbim de transportul în comun costă mult. Nu mai vorbim de haine, mâncare și chirie. O chirie în garsonieră în București este de la 300 euro în sus, adică 1500 lei. De credite la bancă pentru vreun apartament... nici vorbă.

Salariul unei persoane fără experiență, care decide să meargă la Kaufland, este de 3300 de lei brut. Ar ocupa funcția de lucrător comercial și i s-ar adăuga la salariu un sistem de bonusuri, conform România TV. În mână, salariul va fi de 1981 lei.

Kaufland este un mediu propice pentru oricine dorește să facă un ban cinstit, ba mai mult, este potrivit și minorilor, deoarece retailerul deschide o portiță tuturor persoanelor de peste 16 ani. Condițiile de angajare sunt următoarele: viitorul angajat trebuie să aibă studii medii, disponibilitate să lucreze în ture, să fie amabil, serios și responsabil.

Nu se știe care este valoarea bonurilor de masă oferite de Kaufland. Cele mai multe companii aleg să acorde sume foarte mici angajaților. În lege este specificată valoarea maximă a tichetului de masă, valoarea minimă o stabilește fiecare companie. Dacă o companie vrea să dea tichet de 1 leu, 5 lei sau 9,57 are tot dreptul să o facă. Tichetele de masă sunt un beneficiu, firmele nefiind obligate să le ofere. Foarte puțini companii aleg să ofere bonuri de masă cu valoare maximă.

Valoarea minimă a tichetului de masă se stabilește de către angajator, conform posibilităților proprii, în limita sumei cu această destinație prevazută în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat. Prevederile legale reglementează numai valoarea maximă a tichetului de masă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel