Kathleen Ann Kavalec, viitorul ambasador al SUA în România, anunțuri despre țara noastră
Autor: Ioana Dinu | Publicat pe: 30 noi 2022, 12:03
WhatsApp
Kathleen Ann Kavalec
Kathleen Ann Kavalec
Diplomatul Kathleen Ann Kavalec, nominalizată de președintele Joe Biden pentru funcția de Ambasador al Statelor Unite ale Americii, a fost audiată de Senatul american.    

Kathleen Ann Kavalec este prima femeie nominalizată pentru funcția de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. 

Kathleen Ann Kavalec este șef al misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa în Bosnia și Herțegovina.  A deținut de-a lungul timpului mai multe funcții în Departamentul de Stat în relația cu state europene și eurasiatice.  Ea a fost director al Biroului pentru Afaceri ruse și adjunct al misiunii UNESCO americane în Franța.

În 2018 ea a fost nominalizată ca ambasador american în Albania de fostul președinte Donald Trump, dar nominalizarea a fost retrasă în 2019, după ce fostul președinte a acuzat-o de implicare în acuzele care i s-au adus cu privire la contactele sale cu Federația Rusă.

Aceasta a fost audiată în cursul serii de ieri de Senatul american.

Kathleen Ann Kavalec le-a amintit senatorilor americani că a mai activat în trecut în România ca oficial al Ambasadei SUA, ca ofițer cu afaceri culturale la București. Ea s-a arătat onorată de nominalizarea președintelui Joe Biden, remarcând faptul că audierea are loc tocmai când Antoy Blinken, șeful diplomației americane, se află la București, fapt ce demonstrează legăturile strânse dintre România și SUA.

Aceasta a prezentat principalele obiective ale viitorului mandat la București.

Modernizarea Armatei române, cu armament american

Kathleen Ann Kavalec a dat asigurări că va promova cooperarea dintre SUA și România în chestiuni vitale privind securitatea. 

„De la sfârșitul dictaturii comuniste în 1989, România a făcut progrese remarcabile în drumul său către democrație și economie de piață”, a precizat Kavalec, care a adăugat că prin „muncă asigură și determinare” România și-a atins obiectivul de a adera la NATO și UE, azi fiind un exemplu pozitiv în Alianță prin alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, urmând să ridice pragul la 2.5%.

Ea a remarcat că din bugetul de achiziții alocat pentru modernizarea Armatei, o mare parte a fost folosit pentru achiziționarea de echipament militar din SUA „în efortul masiv pe care România îl depune pentru modernizare”, dar și faptul că țara noastră găzduiește numeroase forțe NATO aliate, inclusiv un Grup de Luptă. Toată această cooperare în materie de securitate va fi consolidată și întărită de viitorul ambasador american, le-a mai precizat Kathleen Ann Kavalec senatorilor americani.

Vedeți mai multe pe DefenseRomania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?