Kate și William nu vor mai avea un viitor în Herefordshire. Prințul Charles s-a răzgândit
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Kate și William nu vor avea un viitor în Herefordshire. Printul Charles s-a răzgândit, nu mai mai face casa / Foto: Instagram @dukeandduchessofcambridge
Kate și William nu vor avea un viitor în Herefordshire. Printul Charles s-a răzgândit, nu mai mai face casa / Foto: Instagram @dukeandduchessofcambridge
Prințul Charles renunță la planurile sale. 

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, renunță la planurile  sale de a construi o casă în Herefordshire, scrie Daily Mail. Moșia fusese propusă anterior ca o viitoare casă pentru Kate Middleton și prințul William.

Prințul a renunțat la viziunea sa ambițioasă la aproape două decenii după ce a elaborat pentru prima dată planuri pentru această casă. Ducatul a confirmat că munca lor la proprietatea de 900 de acri s-a încheiat, chiar dacă conacul nu a fost reconstruit.

Când a fost cumpărată moșia

Ducatul Cornwall al prințului Charles a achiziționat moșia întinsă, dar deteriorată, în anul 2000 și, trei ani mai târziu, au început lucrările la o ambițioasă renovare de 9 milioane de lire sterline. Deși multe clădiri au fost restaurate, nu a început niciodată să se lucreze la ultima piesă a puzzle-ului, recrearea unui imens conac, demolat în anii 1950.

Consiliul Herefordshire aprobase planurile de reconstrucție în noiembrie 2004, nu după mult timp după ce prințul William a absolvit universitatea. Atunci se anunțase că prințul Charles amenaja o viitoare casă pentru prințul William în zonele de frontieră dintre Anglia și Țara Galilor, la o oră de mers cu mașina de Gloucestershire.

Când în sfârșit a apărut știrea că William are o relație serioasă cu Kate Middleton în 2004, au apărut și zvonurile că ar fi pe cale să se căsătorească și să se stabilească în Herefordshire. Totuși, în 2007, cuplul s-a despărțit pentru o perioadă scurtă de timp în același an, Prințul Charles a prezentat atunci planurile pentru un „mini-conac”, ca piesă centrală pentru Harewood End. Deși părea tradițional la exterior, noul design a fost plin de caracteristici ale secolului XXI. Ducatul dorea să construiască o casă mai mică și durabilă, care să aibă „o prezență arhitecturală însemnată” în mediul rural. Aceștia anunțau că "casa va fi inima simbolică a moșiei și construcția sa va da sens întregului proiect".

Regina a hotărât să le dea altă casă

Lucrările erau în toi pe restul domeniului, când William și Kate și-au anunțat logodna pe 16 noiembrie 2010. După nunta lor din 29 aprilie 2011, s-a vorbit mult că vor locui în Herefordshire, când casa va fi finalizată. Cu toate acestea, a reieșit mai târziu că regina i-a oferit lui William și Kate moșia Sandringham drept cadou de nuntă, care se afla deja într-o transformare de 1,5 milioane de lire sterline, astfel încât să se poată muta.

Cuplul s-a mutat în cele din urmă în Anmer Hall în 2015, la doi ani după ce a apărut primul lor copil, Prince George. Orice speranță pentru un viitor în Herefordshire pentru cuplul regal a fost distrusă după ce prințul Charles a ales castelul Windsor drept viitorul lor cămin.

Omul însărcinat cu livrarea proiectului Herefordshire pentru prinț, David Curtis, s-a retras anul trecut și Ducatul a confirmat în cele din urmă că casa nu va fi construită. Și, deși prințul Charles nu a reușit să-și construiască noua casă, a restaurat un grup abandonat de ferme, o capelă ruinată, grajduri,  un lac și alte clădiri de-a lungul Harwood End.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel