Kate Middleton, sfat pentru elevii din Bahamas: ”Să îi prețuiți!”
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Instagram - Duke and Duchess of Cambridge
Sursă foto: Instagram - Duke and Duchess of Cambridge
Ducii de Cambridge au făcut un tur regal, ajungând și în Bahamas, unde Kate Middleton i-a îndemnat pe elevi să ”își prețuiască” prietenii.

Ducesa de Cambridge i-a îndemnat pe copiii care au participat la vizita sa să-și „prețuiască” prietenii, aceasta adresându-se publicului la o școală primară din Bahamas. Catherine a vorbit despre provocările pe care le înfruntă elevii atunci când s-au închis școlile timp de doi ani în timpul pandemiei.

Ducesa a mai spus că prieteniile făcute la școală sunt „speciale” și i-a îndemnat pe tineri să „prețuiască... și să-și facă timp pentru ele”, scrie BBC

Remarcile ei au venit în ultima zi a turneului în Caraibe al Ducilor de Cambridge.

Polemici pe tema sclaviei

Turneul regal a fost confruntat de activiști care au cerut monarhiei să plătească despăgubiri pentru comerțul cu sclavi, iar prințul William a relatat despre „durerea” lăsată desclavie într-un discurs în Jamaica.

Ducele și ducesa s-au adăpostit de ploaia torenţială sub umbrele, când au ajuns vineri în Nassau. Ei și-au cerut scuze în glumă pentru că au adus vremea tipic britanică în Bahamas, în timp ce sute de oameni s-au adunat pentru a vedea cuplul regal.

Ploaia torențială a afectat puțin atmosfera de sărbătoare, în timp ce cuplul a urmărit o paradă tradițională Junkanoo din Bahamas, cu artiști în costume elaborate.

Tur regal de forță pentru cuplul ce ar putea conduce Marea Britanie

Anterior, William și Catherine au lăudat eforturile personalului esențial în timpul pandemiei, ducesa vorbind cu medicii de la Spitalul Princess Margaret despre importanța sănătății mentale și fizice.

Ducele s-a întâlnit cu membri ai Crucii Roșii din Bahamas care s-au confruntat cu consecințele uraganului Dorian în 2019, înainte de a fi loviți de pandemia de Covid-19.

În încercarea de a ușura starea de spirit, William a spus: „Nu mai vrem dezastre pentru voi, să sperăm că Crucea Roșie din Bahamas va avea câțiva ani plictisitori!”

La prima întâlnire a zilei la școala primară Sybil Strachan, cuplul regal s-a alăturat unei adunări, unde elevii le-au prezentat un portret al Reginei. Într-un discurs, Catherine le-a spus elevilor că pandemia „v-a dus departe de sălile de clasă și de prietenii voștri, iar învățațul de acasă a avut provocările sale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel