Kaspersky. Aproape 130 de milioane de atacuri de tip phishing, înregistrate la nivel mondial în T2 din 2018
Numărul total de atacuri de tip phishing înregistrat la nivel global a crescut cu 21%, în trimestrul II al anului, faţă de acelaşi interval din 2018, ajungând la aproape 130 de milioane, conform raportului Kaspersky Spam şi Phishing, publicat miercuri.
Pe parcursul perioadei analizate, experţii Kaspersky au detectat mai multe e-mail-uri, la nivel global, care anunţa false rambursări de impozite. 'Această perioadă este, în multe ţări, termenul limită pentru depunerea solicitărilor şi a restituirilor diferenţelor de sume achitate pentru diferite taxe şi impozite. Profitând de acest lucru, infractorii încercau să fure informaţii valoroase sau, în unele cazuri, să instaleze programe spyware periculoase. Scrisorile de tip spam şi phishing conţin, de obicei, link-uri care conduc utilizatorii către o pagină web aparent legitimă, creată de infractori, şi care urmăreşte să fure diverse tipuri de informaţii personale.
Aceste email-uri profită adesea de activităţile sezoniere, deoarece mai puţine persoane sunt la curent cu aceste metode, comparativ cu ameninţările permanente (...) unele dintre e-mail-urile analizate (...) includeau anexe infectate, sub forma unei false copii a formularului de retur, care era de fapt un downloader periculos, ce urma să descarce mai multe programe periculoase pe dispozitivele utilizatorilor sau un backdoor (malware multifuncţional) care le oferea infractorilor acces de la distanţă la dispozitivul infectat (...) Pentru a convinge utilizatorii să lanseze un astfel de fişier, fraudatorii îl făceau de obicei să pară un fisier zip. Care conţine informaţii importante pentru actualizările formularului fiscal', notează specialiştii în concluziile raportului.
Conform documentului, numărul total de atacuri de tip phishing, în T2 din 2018, a crescut cu 21% faţă de cifra de acum un an, ajungând la 129.933.555. De asemenea, cantitatea de spam a atins valoarea maximă în luna mai (58%), iar ponderea medie de spam din traficul de e-mail la nivel global a fost de 55%, ceea ce este cu 5% mai mare decât cifra medie din trimestrul II din 2018. În acest context, China (23,72%) a devenit cea mai populară sursă de spam, depăşind SUA (13,89%) şi Rusia (4,83%). Ţara cea mai vizată de e-mail-urile rău intenţionate a fost Germania, cu 10,05%, urmată de Rusia - cu 6,16%, şi Vietnam (5,98%). Kaspersky Lab este o companie globală din domeniul securităţii cibernetice, prezentă pe piaţă de peste 21 de ani. Compania protejează peste 400 de milioane de utilizatori individuali, precum şi 270.000 de companii client.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News