Karim Benzema, condamnat la un an de închisoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Karim Benzema, atacantul lui Real Madrid şi al naţionalei Franţei, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. 

Atacantul francez și al echipei Real Madrid, Karim Benzema, a fost găsit vinovat de complicitate la tentativa de șantaj a unui fost coechipier de la echipa națională, în legătură cu o înregistrare sexuală, și a fost condamnat miercuri la un an de închisoare cu suspendare, relatează Reuters.

De asemenea, el a fost amendat cu 75.000 de euro. Avocatul lui Benzema a declarat că jucătorul va face apel împotriva verdictului.
Benzema, care a negat orice acuzație, nu a fost prezent la tribunalul din Versailles. El urmează să joace miercuri seara pentru clubul spaniol împotriva echipei moldovenești Sheriff Tiraspol.

"Acest rezultat nu corespunde în niciun caz realității evenimentelor", a declarat ulterior reporterilor avocatul Antoine Vey.

Care este varianta procurorilor

Procurorii au susținut că Benzema l-a încurajat pe Mathieu Valbuena să cedeze unui presupus grup de șantajiști, pentru a ține caseta cu conținut sexual explicit departe de ochii publicului.

Aceștia au declarat că Valbuena a primit primul apel telefonic în iunie 2015, șantajiștii amenințând că vor expune caseta în cauză. Valbuena a declarat în fața instanței că era clar că apelantul dorea bani și că tentativa de șantaj l-a făcut să se teamă pentru cariera sa și pentru locul său în echipa națională.

Benzema a fost recrutat de presupușii șantajiști pentru a-l încuraja pe Valbuena să plătească, deoarece coechipierul său avea rețineri, a precizat acuzarea.

Benzema și Valbuena și-au pierdut amândoi locurile în echipa națională în urma scandalului, supranumit "afacerea sexgate". Benzema, în vârstă de 33 de ani, care a jucat de peste 90 de ori pentru țara sa, a fost rechemat în lotul Franței pentru Campionatul European din acest an, scrie Mediafax.

Benzema a dat golul 1000 pentru Real Madrid în Liga Campionilor 

Karim Benzema a marcat golul cu numărul 1000 în LIga Campionilor pentru Real Madrid, galacticii fiind prima echipă din istorie care atinge această bornă. 

Galacticii au, de asemenea, şi cele mai multe trofee câştigate, 13, dar şi recordul pentru cele mai multe trofee consecutive, 3.

Interesant este că Benzema este cel care dăduse și golul cu numărul 1000 pentru Real Madrid în cupele europene. Se întâmpla în 2014, într-un 5-1 cu Basel, când assistul venea de la Cristiano Ronaldo, cel care are 450 de goluri pentru ”galactici”, dintre care 105 în UEFA Champions League.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel