Data actualizării:
Data publicării:

Kamala Harris vine în Polonia și România în perioada 9-11 martie

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook Kamala Harris
Foto: Facebook Kamala Harris
Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, va veni în Polonia și România săptămâna viitoare.

Vicepreşedinta Kamala Harris urmează să întreprindă o vizită în Polonia şi România în perioada 9-11 martie pentru a comunica sprijinul Statelor Unite faţă de cele două ţări, într-un moment în care războiul face ravagii în Ucraina, ţară din care au fugit peste un milion de persoane, potrivit unui anunţ făcut vineri de Casa Albă, transmite AFP.

Prin prezenţa sa la Varşovia şi Bucureşti, vicepreşedinta SUA "va dovedi forţa şi unitatea NATO, precum şi sprijinul american pentru aliaţii din flancul estic" al Alianţei, conform unui comunicat de presă.

Kamala Harris intenţionează, de asemenea, să abordeze şi "modul în care SUA pot ajuta mai mult ţările vecine cu Ucraina", în contextul în care acestea întâmpină şi acordă sprijin miilor de refugiaţi ucraineni, potrivit aceleiaşi surse.

Conform cifrelor furnizate de Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al ONU (UNHCR), peste 1,2 milioane de persoane au fugit din calea războiului declanşat în Ucraina de invazia forţelor ruse, scrie Agerpres. 

VEZI ȘI   -  Război Rusia - Ucraina - ziua 10. Îngrijorări cu privire la atacurile din apropierea centralelor nucleare. Kremlinul interzice Facebook și Twitter

Volodimir Zelenski critică decizia NATO de a nu implementa o zonă de excludere aeriană în Ucraina

 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condamnat decizia NATO de a nu implementa o zonă de excludere a zborurilor în Ucraina.

„NATO a decis în mod deliberat să nu acopere cerul de deasupra Ucrainei”, a declarat Zelenski într-un clip postat pe Facebook, vineri seara.

„Credem că țările NATO au creat o narațiune conform căreia zona de excludere de deasupra Ucrainei ar provoca agresiunea directă a Rusiei împotriva NATO. Aceasta este autohipnoza celor care sunt slabi, nesiguri în interior, în ciuda faptului că posedă arme mai puternice decât ale noastre", a spus el, conform CNN.

„Știind că noi atacuri și victime sunt inevitabile, NATO a decis în mod deliberat să nu închidă cerul deasupra Ucrainei. Astăzi, conducerea alianței a dat undă verde pentru continuarea bombardării orașelor și satelor ucrainene, refuzând să creeze o zonă de excludere”, a mai zis Zelenski (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel