Data publicării:

Kamala Harris și-a ales vicepreședintele pentru Casa Albă. Reacțiile politicienilor americani în legătură cu Tim Walz

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Facebook, Kamala Harris
foto: Facebook, Kamala Harris
Kamala Harris și-a ales vicepreședintele pentru Casa Albă, stârnind un val de reacții peste tot în America.

Candidata democrată la președinție, Kamala Harris, l-a ales marți pe guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, drept vicepreședintele ei, alegând un campion al politicii liberale și un vorbitor simplu din inima Americii pentru a ajuta la câștigarea alegătorilor albi din mediul rural.

Iată câteva reacții la alegerea ei:

Președintele Democrat - Joe Biden

"Kamala Harris a luat o decizie grozavă alegând ca guvernatorul Tim Walz să fie colegul ei de candidatură... A fost un lider puternic, principial și eficient. Biletul Harris-Walz va fi o voce puternică pentru oamenii muncii și marea clasă de mijloc a Americii. Ei vor fi cei mai puternici apărători ai libertăților noastre personale și ai democrației noastre. Și se vor asigura că America continuă să conducă lumea și să-și joace rolul de națiune indispensabilă", a explicat Joe Biden.

Fostul Președinte - Donald Trump

"TIM WALZ AR FI CEL MAI PROST VICEPREȘEDINTE DIN ISTORIE! Chiar mai rău decât Kamala Harris care e periculos de liberală și coruptă - EL ESTE ATÂT DE RĂU. El va dezlănțui iadul pe pământ și ne va deschide granițele pentru cei mai răi criminali imaginabili. El va ștampila noua înșelătorie verde a Kamalei și va da foc la trilioane de dolari", a scris Trump în online.

Candidatul Republican pentru funcția de Vicepreședinte - J.D. Vance 

"Cea mai mare problemă cu alegerea lui Tim Walz nu este Tim Walz însuși. Este ceea ce se spune despre Kamala Harris, că atunci când i se va oferi ocazia va pleca genunchiul în fața celor mai radicale elemente ale partidului său", a spus J.D. Vance.

Guvernatorul Democrat din Pennsylvania - George Shapiro

"În următoarele 90 de zile, aștept cu nerăbdare să călătoresc în tot Commonwealth-ul pentru a-i uni pe locuitorii din Pennsylvania în spatele prietenilor mei Kamala Harris și Tim Walz și pentru a-l învinge pe Donald Trump", a susținut George Shapiro.

Candidatul Democrat pentru Prezidențiale în 2016 - Hillary Clinton 

"Sunt încântat să-l văd pe Tim Walz alăturându-se biletului democrat. De la oferirea de mese gratuite pentru elevi până la implementarea concediului familial plătit în Minnesota, el este despre a face bine în toate modurile în care poți. Va fi un partener incredibil pentru prima noastră femeie președinte. Să mergem să câștigăm", a declarat Hillary Clinton.

Senator Republican - Lindsey Graham

"Dacă ați avut vreo îndoială că doamna Kamala Harris este profund liberală, nu căutați mai departe decât faptul că alegerea ei pentru funcția de vicepreședinte a fost susținută de Bernie Sanders. O zi mare pentru stânga. O zi proastă pentru America clasei de mijloc", a afirmat Lindsey Graham

Fostul Președinte Barack Obama și Fosta Primă Doamnă Michelle Obama 

"Kamala Harris și-a ales partenerul ideal – și a arătat clar exact ce reprezintă. Guvernatorul Walz nu are doar experiența de a fi vicepreședinte, el are valorile și integritatea pentru a ne face mândri", au declarat cei doi.

Reprezentantul Democrat Mark Pocan din Wisconsin

"Îl cunosc pe Tim de ani de zile și este cât se poate de sincer", a spus Mark Pocan.

Reprezentanta Democrată a SUA, Alexandria Ocasio-Cortez

"Vicepreședintele Harris a luat o decizie excelentă în ceea ce îl privește pe guvernatorul Walz în calitate de coleg de cursă. Împreună, ei vor guverna eficient, inclusiv și cu îndrăzneală pentru poporul american", susține Alexandria Ocasio-Cortez.

Senatorul american Independent Joe Manchin

"Toți candidații au fost puternici și oricare dintre ei ar fi fost o alegere excelentă, dar nu mă pot gândi la nimeni mai bun decât guvernatorul Walz pentru a ajuta la apropierea țării noastre și la readucerea echilibrului în Partidul Democrat", a punctat Joe Manchin.

Guvernatorul Republican al Floridei, Ron DeSantis

Harris-Walz: cel mai de stânga bilet din istoria Americii. Minnesota a fost punctul zero pentru revoltele Black Lives Matter din 2020. Harris l-a implorat, iar Walz s-a așezat și a lăsat Minneapolisul să ardă", a afirmat DeSantis.

Amy Walter și Jessica Taylor, analiști pentru raportul politic nonpartizan Cook

"Harris a îndeplinit dorințele aripii mai progresiste a partidului ... se pare că echipa de campanie a lui Harris a decis că nu merită să riște o luptă intra-partid cu alegerea lor de vicepreședinte.

Republicanii cu care am vorbit erau mai îngrijorați de impactul pe care Shapiro l-ar avea asupra competiției și l-au văzut ca pe un adversar mai puternic.

"Concluzia: trecutul rural al lui Walz din Midwestern ajută la conferirea biletului de credibilitate și sensibilitate a 'Zidului Albastru' fără a supăra aripa progresistă a partidului", au spus cele două analiste, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel