Kamala Harris, posibil candidat la alegerile prezidențiale din SUA. S-ar face donații pentru susținerea ei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Kamala Harris
Sursa foto: Facebook Kamala Harris
Susținătorii Partidului Democrat din SUA ar fi început deja început să se mobilizeze pentru a strânge fonduri în vederea unei posibile nominalizări a vicepreședintei Kamala Harris la alegerile prezidențiale, în cazul în care președintele Joe Biden decide să se retragă din cursa electorală.

Deși Partidul Democrat recunoaște "volatilitatea" situației actuale în jurul nominalizării lui Biden, unii membri ai partidului se "aliniază" deja pentru a face donații în cazul în care Harris va fi înlocuitoarea acestuia în cursa prezidențială, scrie publicația Politico, citată de agenția EFE, potrivit Agerpres.

De când s-au ridicat semne de întrebare privind capacitatea lui Biden de a câștiga un nou mandat prezidențial și de a face față acestuia, mai ales după dezbaterea electorală dezastruoasă cu adversarul său republican Donald Trump pe 27 iunie, Kamala Harris a apărut ca o posibilă înlocuitoare, deși nu pare a fi mai populară decât Biden. De asemenea, există și alți politicieni democrați vehiculați pentru a prelua această ștafetă.

"A existat o demonstrație masivă de sprijin"

Între timp, aliații vicepreședintei "au început să curteze donatorii democrați pentru a oferi sprijin financiar dacă președintele Joe Biden renunță", scrie Politico, citând surse informate despre această acțiune și care au solicitat anonimatul.

"Important este că a existat o demonstrație masivă de sprijin pentru ea (Harris) din primul moment, ceea ce transmite un semnal că suntem cu toții alături de ea", afirmă lidera unei organizații politice de femei democrate, implicată în campania de atragere de donatori pentru actuala vicepreședintă, în cazul în care aceasta va candida la președinție.

Cel puțin cinci donatori au promis deja sume de șase cifre pentru Kamala Harris, însă, dacă Biden se retrage, ar putea participa la alegerile interne pentru desemnarea unui nou candidat și alți politicieni democrați, unii cu resurse financiare semnificative, precum guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, sau cel din Illinois, miliardarul JB Pritzker.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel