Data publicării:

Kamala Harris, donații de 540 de milioane de dolari în mai puțin de o lună. Dillon: Cea mai mare sumă donată vreodată

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Kamala Harris a strâns donații de peste jumătate de miliard de dolari în mai puțin de o lună de la lansarea în cursa spre Casa Albă. 

Vicepreședintele SUA Kamala Harris, candidata Partidul Democrat, a strâns fonduri impresionante din donații, în valoare de 540 de milioane de dolari, totul în mai puțin de o lună de când s-a lansat în cursa pentru Casa Albă, a anunțat, duminică, echipa sa de campanie, potrivit Reuters, scrie Agerpres.

Un comunicat publicat de managerul său de campanie, Jen O'Malley Dillon, afirmă că în aceste 540 milioane intră și 82 milioane primite în săptămâna Convenției naționale democrate, și sunt un semn al entuziasmului democraților față de candidatura lui Harris.

”Aceasta este cea mai mare sumă donată vreodată pentru o campanie prezidențială în acest interval de timp”, a subliniat Jen O'Malley Dillon.

Vicepreședinta Harris a devenit candidat la Casa Albă pe 21 iulie, când președintele Joe Biden s-a retras din cursă, la presiunea colegilor democrați îngrijorați de starea sa cognitivă, după o dezbatere catastrofală pe 27 iunie împotriva republicanului Donald Trump.

De altfel, în numai 24 de ore de la anunțul făcut de Biden, ”simpatizanții de bază au strâns 46,7 milioane de dolari prin intermediul ActBlue. (...) Aceasta este cea mai mare strângere de fonduri în decurs de o zi din ciclul 2024”, a indicat grupul ActBlue într-un mesaj postat pe platforma X pe 22 iulie.

Iar până la finalul lunii iulie au fost strânse 310 milioane de dolari, o sumă uriașă, mai mult decât dublu față de cele aproape 139 de milioane de dolari strânse de fostul președinte Donald Trump.

Kamala Harris și Tim Waltz, candidatul la postul de vicepreședinte, se vor afla în campanie în această săptămână în Georgia, căutând susținere în acest stat care va cântări mult în scrutinul de pe 5 noiembrie.

Kamala Harris a acceptat nominalizarea democraților pentru candidatura la Casa Albă

Kamala Harris, vicepreședintele în funcție, a acceptat oficial, joi, la Chicago, nominalizarea democraților în cadrul convenției partidului, devenind candidata oficială democrată pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc la 5 noiembrie în Statele Unite, relatează AFP, scrie Agerpres.

”În numele americanilor ca cei cu care am crescut, al oamenilor care muncesc din greu, își urmează visurile și veghează unii asupra altora, în numele tuturor celor a căror istorie nu poate fi scrisă decât în cea mai mare națiune a lumii, accept nominalizarea voastră pentru a deveni președinta Statelor Unite”, a afirmat Kamala Harris într-un discurs rostit în fața mulțimii prezente la convenția națională a Partidului Democrat.

Alegerile prezidențiale din 5 noiembrie vor fi ocazia de a ”trasa o nouă cale” pentru America și de a ”depăși amărăciunea, cinismul și bătăliile (care ne-au) divizat în trecut”, a declarat vicepreședinta Kamala Harris.

”Voi fi o președintă care ne va uni în jurul celor mai mari aspirații. O președintă care va conduce și va asculta. Care va fi realistă, cu simț practic și bun simț”, a spus ea în fața delegaților democrați reuniți Chicago. ”Suntem într-o luptă pentru viitorul Americii”, a adăugat Kamala Harris. Vezi articolul complet aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel