Kamala Harris a fost implicată într-un accident. Secret Service a mușamalizat cazul
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Vicepreședintele american Kamala Harris a fost implicată într-un accident.

Secret Service, serviciul de pază a liderilor politici din SUA, a ascuns în această săptămână un accident uşor de trafic în care a fost implicat convoiul vicepreşedintei Kamala Harris, a dezvăluit miercuri cotidianul The Washington Post, preluat de EFE.

Maşina în care călătorea luni Harris a lovit bordura unui tunel din centrul Washingtonului cu suficientă forţă pentru a fi nevoie de schimbarea pneului, ceea ce a dus la oprirea întregului convoi şi la blocarea traficului.

Potrivit cotidianului citat, Harris a fost transferată în alt vehicul pentru a-şi putea continua drumul către Casa Albă.

The Washington Post a relatat că Secret Service nu numai că nu a transmis detaliile cheie ale celor întâmplate în alerta pe care a trebuit să o trimită pentru a explica superiorilor întârzierea convoiului, ba chiar a susţinut că "o defecţiune tehnică" i-a obligat pe agenţi să o facă pe vicepreşedinta americană să schimbe maşina.

Purtătorul de cuvânt al Secret Service, Anthony Guglielmi, a declarat pentru The Washington Post că, deşi într-un prim moment agenţii săi nu au furnizat întreaga informaţie, au pus la dispoziţie ulterior toate datele "pertinente".

Ziarul american a amintit că nu este pentru prima dată când această agenţie îşi acoperă greşelile sau le minimalizează. De exemplu, în 2014, un agent a declarat că un veteran de război cu probleme mentale care sărise gardul de la Casa Albă nu era înarmat şi a fost oprit imediat, când în realitate bărbatul avea o armă asupra lui şi a reuşit să pătrundă în reşedinţa prezidenţială, scrie Agerpres.

China dă vina pe SUA pentru lansarea rachetelor balistice nord-coreene

China a acuzat miercuri Statele Unite pentru lansarea rachetelor balistice nord-coreene, spunând că Washingtonul "otrăveşte" mediul de securitate din regiune, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, divizat pe această chestiune, informează AFP.

"Luând notă" de lansarea de către Phenian a unei rachete balistice care a trecut peste Japonia, adjunctul ambasadorul chinez, Geng Shuang a subliniat "numeroasele exerciţii militare comune desfăşurate de Statele Unite şi alte ţări din regiune"."Recentele lansări ale Coreei de Nord sunt strâns legate de seria de exerciţii militare din regiune", a spus el."În problema nucleară, Statele Unite aplică un standard dublu şi sunt angajate în manevre politice care otrăvesc mediul de securitate din regiune. În acest context, tensiunile crescute în peninsulă nu ar trebui să surprindă", a adăugat reprezentantul Chinei, făcând apel la "sinceritate" din partea Washingtonului, care ar trebui să "răspundă preocupărilor rezonabile" ale regimului nord-coreean (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel