Data actualizării:
Data publicării:

Kamala Harris a ajuns în România. Vicepreședintele SUA a fost primit de Klaus Iohannis / VIDEO+FOTO

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, a ajuns în România.

UPDATE:

Kamala Harris a ajuns la Palatul Cotroceni unde s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis. La ceremonia de la Cotroceni mai sunt prezenți Florin Cîțu, președintele Senatului, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și premierul Nicolae Ciucă.

Știre inițială:

Vicepreședintele SUA Kamala Harris a ajuns în România. Aceasta a zburat de la Varșovia, după ce a vizitat celălalt pilon al NATO de pe Flancul Estic, Polonia. Harris e așteptată pe Aeroportul Otopeni de Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, iar ulterior aceasta se va întâlni cu președintele României, Klaus Iohannis.

De asemenea, Kamala Harris a fost așteptată și de Alexandru Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.

Kamala Harris la București. Radu Tudor, semnal pozitiv: Îngrijorările românilor vor fi pur și simplu eliminate

 

Radu Tudor a intervenit telefonic la Antena 3 și a vorbit despre vizita Kamalei Harris în România:

„Aș adăuga și prezența șefului Statului Major al armatei britanice la București, într-o vizită fulger, și prezența ministrului de Interne francez la hub-ul european pentru ajutor umanitar de la Suceava. România este în centrul atenției în momentul de față. Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța și alți aliați din NATO își trimit cei mai înalți reprezentanți, semn că ceva important se întâmplă în țara noastră. Este elogiată România pentru modul în care s-a implicat în acțiunile umanitare pentru refugiații din Ucraina, dar, în egală măsură, este și va fi și mai mult întărită militar pe Flancul Estic al NATO în fața amenințării Rusiei.

Cred că, după vizita vicepreședintelui Kamala Harris de astăzi, vom afla mișcări concrete care vor fi adoptate săptămâna viitoare la reuniunea miniștrilor Apărării din NATO, mișcări care vor viza suplimentarea prezenței militare americane în România și elemente de tehnică și armament care vor veni în unitățile noastre militare ce devin unele din cele mai importante baze NATO din Flancul Estic“, a spus Radu Tudor.

Radu Tudor a fost întrebat și care crede că este mesajul pe care țara noastră îl va primi, după vizita Kamalei Harris:

„Mesajul este că România contează foarte mult, probabil niciodată în ultimii 30 de ani nu a fost atât de bine conturată ca profil strategic țara noastră. Îngrijorările românilor vor fi pur și simplu eliminate printr-o implicare militară și umanitară masivă a aliaților din NATO și Uniunea Europeană. În momentul în care ai atât de multe deplasări ale unor lideri aliați pe teritoriul tău, trebuie să înțelegi că România primește cel mai important ajutor în fața amenințării ruse care se apropie de granița NATO“, a spus Radu Tudor (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel