Kaczyński, un nou atac la adresa Germaniei: A fost tratată prea blând după al Doilea Război Mondial și trebuie să plătească pentru ce le-a făcut polonezilor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Germania a fost tratată prea blând după al Doilea Război Mondial și trebuie să plătească pentru tratamentul acordat polonezilor, susține liderul polonez Kaczyński

Germania a ieșit ușor după Conferința de la Potsdam de după cel de-al Doilea Război Mondial, iar Polonia merită despăgubiri pentru umilința și brutalitatea suferite de cetățenii săi sub ocupația na*istă, a susținut președintele partidului Lege și Justiție (PiS) din Polonia, Jarosław Kaczyński. .

Vorbind duminică la Polskie Radio 24, Kaczyński le-a spus oamenilor că Germania a început războiul, a comis crime incredibile și a umilit națiunea poloneză și, prin urmare, ar trebui să răspundă și să plătească despăgubiri adecvate Poloniei.

„De foarte multe ori polonezii care, de exemplu, lucrau forțat la ferme erau umiliți și tratați mai rău decât animalele”, a spus liderul polonez.

„Dacă Germania ar fi fost tratată așa cum i-a tratat pe alții, astăzi ar fi o țară foarte, foarte săracă și mult mai puțin numeroasă decât este”, a susținut el, adăugând că națiunea a fost „tratată extrem de amabil” date fiind circumstanțele.

„Să-i mulțumească lui Dumnezeu. Ne este datoare și trebuie să plătească”, a insistat el.

Polonia încă dorește daune de 1,3 trilioane de dolari de la Germania

Polonia a primit o mare parte din teritoriul de est al Germaniei la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și milioane de etnici germani au fost expulzați. Mulți dintre acești germani au fost uciși și de forțele sovietice înaintate, dar și de grupuri paramilitare poloneze, ambele grupuri căutând răzbunare pentru atrocitățile comise de Germania în timpul războiului, care au dus la morți în masă atât pe teritoriile poloneze, cât și pe cele sovietice.

Guvernul german estimează că 2 milioane de civili germani au fost uciși în ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, dintre care mulți erau femei, copii și bătrâni. În plus, se estimează că între 12 și 14 milioane de etnici germani și-au pierdut casele.

Kaczyński susține că teritoriile recuperate de Polonia în urma divizării Germaniei după război au fost, de asemenea, puternic avariate. El spune că nu s-a acordat suficientă considerație pentru a repara prețul uman și financiar plătit de Polonia și oamenii săi.

Remarcile politicianului polonez sunt cele mai recente dintr-o dispută de lungă durată între țările vecine, guvernul polonez fiind convins că Germania nu și-a plătit suficient datoriile pentru atrocitățile din secolul trecut.

O cerere inițială de despăgubire a Poloniei în septembrie a fost respinsă cu fermitate de Germania, care a insistat că acest capitol soluționat și închis.

O notă diplomatică formală a fost trimisă la Berlin de către ministrul polonez de externe Zbigniew Rau luna următoare, cerând reparații de război în valoare de 1,3 trilioane de dolari, conform RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel