Data publicării:

Kaczyński critică luarea în derâdere a patriotismului / O narațiune falsă menită să-i facă pe polonezi să se simtă inferiori / Patriotismul ne dă putere morală

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Jarosław Kaczyński, liderul Lege și Justiție (PiS), a spus că a fost nevoie să se apere patriotismul în Polonia, deoarece „de mulți ani (n.r. țara) a fost condusă de cei care au încercat să lupte împotriva patriotismului” și că există un „bloc puternic pentru trădarea națională” care încearcă să revină la putere.

Jarosław  Kaczyński, care a făcut aceste remarci în weekend în orașul Zawichost din sudul Poloniei, a spus că de ani de zile oamenii au trăit cu convingerea că nu va mai fi război. Cu toate acestea, astăzi, „nu există nicio garanție că într-o zi războiul ar putea să ajungă la noi”, deoarece este deja aproape, a adăugat el, conform RMX.

Liderul conservator a spus că Polonia trebuie să construiască o armată puternică, dar că la fel de important este să se asigure că patriotismul este păstrat cu sfințenie, pentru a da țării putere morală. El a susținut că este nevoie ca patriotismul să se dezvolte și să fie apărat, pentru că de decenii acesta a fost luat în derâdere și devalorizat.

Liderul PiS a spus că a existat și există o campanie menită să-i facă pe polonezi să se simtă rușinați de Polonia, să-i facă să se simtă inferiori, iar aceștia au devenit susceptibili de a accepta să fie conduși de străini.

„A fost o încercare de a slăbi istoria Poloniei și realizările națiunii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a spus Kaczyński.

Kaczyński este convins că scopul unei astfel de narațiuni a fost de a împărți și slăbi Polonia. El a concluzionat spunând că pentru ca Polonia să fie puternică „trebuie să știm cine este cine” și să fim pregătiți să luăm poziție. Acesta a mai adăugat, referitor la opoziția din Polonia, că „există în țara noastră un bloc foarte puternic pentru trădarea națională, care încearcă să ajungă la putere.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel