Justiţia spaniolă a acceptat extrădarea unui fost judecător peruan, acuzat de trafic de influenţă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Justiţia spaniolă a acceptat luni extrădarea unui fost judecător al Curţii Supreme din Peru, acuzat de trafic de influenţă, care a fugit din ţară în octombrie şi s-a refugiat la Madrid, relatează AFP.

Audienţa naţională, un tribunal care se ocupă îndeosebi de cererile de extrădare, a acceptat returnarea lui Cesar Hinostroza în Peru, unde parchetul îl acuză că, împreună cu un grup de magistraţi, a tranzacţionat decizii judiciare. Decizia este încă susceptibilă de apel şi, dacă este confirmată, trebuie să fie pusă în executare de către consiliul de miniştri.

Fostul judecător a încercat să se opună extrădării sale, temându-se pentru viaţa sa. Destituit de către deputaţii peruani ca urmare a unui scandal de trafic de influenţă, Hinostroza a fugit din Peru pe 7 octombrie 2018, încălcând interdicţia de a părăsi ţara. Cu complicitatea unei funcţionare de la serviciile pentru migraţii, el a plecat pe cale terestră în Ecuador, de unde a luat avionul cu destinaţia Amsterdam şi apoi către Madrid, unde trăiesc membri ai familiei sale. În Peru, fuga lui Hinostroza l-a costat postul pe ministrul de interne, la fel ca şi pe şefii de la poliţie şi serviciile pentru migraţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel