Urmărește emisiunea live
Justin Gatlin, campion mondial la 100 de metri, eșec la o cursă de 150 de metri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Atletul american Justin Gatlin, camion mondial en titre la 100 m, a început sezonul 2018 cu o cursă insolită de 150 m, disputată joi la Pretoria, în care s-a clasat abia al patrulea, relatează Reuters.

Gatlin a alergat pentru prima oară la 150 m, cursă care a fost câştigată sud-africanul Anaso Jobodwana, bronz în proba de 200 m la CM 2015 de la Beijing, cu timpul de 15sec08/100, urmat de conaţionalii săi Roscoe Engel (15sec17/100) şi Luxolo Adams (15sec18/100). Gatlin a fost al patrulea cu timpul de 15sec23/100. 

M-am simţit bine să văd iar mulţimea. Sunt încă puţin afectat de schimbul fusului orar, a declarat Gatlin. Am avut crampe în gambă pe ultimii 20 de metri. Data viitoare voi veni mai devreme cu câteva zile. Nu am început niciodată aşa devreme sezonul. De obicei aşteptam până în mai, aşa că e pasionant. Am lucrat doar la tempo până acum şi nu la viteză. Dar sunt pe linia bună în acest sezon.

Ostilitatea publicului cântărește mult pentru Gatlin


Gatlin, 36 ani, a fost primit cu căldură de publicul sud-african, într-o ambianţă mult diferită de cea de la Mondialele 2017 de la Londra, unde victoria americanului la 100 m, când l-a învins pe Usain Bolt, a fost primită cu ostilitate. 

De două ori sancţionat pentru dopaj, Gatlin a admis că reacţia negativă a publicului este greu de îndurat: Evident, acest gen de lucruri mă afectează ca persoană, dar ca atlet trebuie să fiu concentrat şi asta am făcut. Nu m-am gândit la mine ca la un alergător. Psihic, m-am transformat şi mă gândeam la mine ca la un luptător.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel