Data publicării:
Justiția - singura putere în stat
Premierul Victor Ponta a declarat în cunoștință de cauză că Justiția este singura Putere din România. Premierul a trecut prin toate cele trei Puteri ale statului, arată Bogdan Chirieac, în editorialul scris pentru DCNews. Cum s-a ajuns în această situație? Care ar fi riscul unei dictaturi, controlate de președintele care numește magistrații?
Iată editorialul scris de Bogdan Chirieac:
Justiția - singura putere în stat
Miercuri, premierul Victor Ponta a afirmat că "ușor, ușor, Justiția română este singura putere din România, celelalte se subordonează".
Remarca premierului a fost făcută odată cu lansarea cărții "STATUL SUNT EU! Un raport asupra politizării justiției românești!", semnată de profesorii universitari Alexandru Radu și Daniel Buti.
Victor Ponta are avantajul că a trecut prin toate cele trei puteri ale unui stat de drept. A fost procuror, parte a Justiției. Este parlamentar, parte a Legislativului. A fost ministru și este prim-ministru , parte a Executivului. Remarca făcută de dl Ponta este în cunoștință de cauză, dânsul cântărind toate cele trei puteri. Iar constatările sunt aceleași pe care le comentăm și noi în presă.
După cum stau lucrurile în România de astăzi, Justiția este singura putere a statului, care lucrează non-stop. De dimineața până seară se fac descinderi, arestări, se dau sentințe. Dacă direcția în care a luat-o Justiția din România este bună sau rea, asta-i o altă discuție. De un lucru suntem însă siguri: de muncit, muncește.
Legislativul în România face și bune, și rele, la fel ca Justiția. Din nefericire, Legislativul nu lucrează. Anul acesta, de exemplu, cu două campanii electorale, parlamentarii n-au mai dat pe la serviciu nici măcar în tradiționalele zile de luni și marți, când, de multe ori, legi imbecile pe baza cărora funcționează Justiția sunt votate de-a valma, legiuitorul neavând habar ce aberații conțin. Vezi de exemplu Noul Cod penal și de Procedură penală.
Executivul lucrează, spre deosebire de Legislativ. Rezultatele nu sunt spectaculoase, dar câte ceva s-a mai întâmplat în România. Un cap limpede, care să reformeze administrația și, eventual, să propună proiecte de legi care urmează apoi a fi trecute ca trenul prin gară în Parlament, ar putea să facă. Dar nu face.
Să nu ne mirăm, prin urmare, că Justiția s-a lățit, devenind singura putere în stat. Dacă lucrurile vor continua astfel, iar puterile statului nu se vor echilibra reciproc, Justiția nu va mai fi Justiție, ci o dictatură a unor magistrați în mâna Președintelui care-i numește...
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News