Jurnalistul dispărut în consulatul Arabiei Saudite și-ar fi înregistrat moartea
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Jurnalistul Jamal Khashoggi a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, de unde nu ar mai fi ieșit. 

Presa din Turcia, citată de CNN, scrie că jurnalistul și-a înregistrat moartea. El ar fi pornit funcția de înregistrare de la Apple Watch, chiar înainte de a intra în consulat, în data de 2 octombrie 2018, scrie ziarul Sabah. 

Oficiali ai guvernului au afirmat că pe înregistrări se aud momentele în care jurnalistul este interogat, torturat și ucis. Înregistrările au fost trimise către telefonul său și în contul iCloud. Au fost înregistrate inclusiv conversațiile celor implicați în presupusul asasinat. Înregistrările ar fi fost descoperite în telefonul pe care jurnalistul i-l lăsase logodnicei sale, care îl aștepta în fața consulatului. 

Se pare că agresorii și-ar fi dat seama că sunt înregistrați, ar fi încercat să spargă parola, apoi au intrat cu ajutorul amprentei jurnalistului. Ei ar fi șters o parte din fișiere. Această posibilitate este infirmată de un reprezentant Apple pentru CNN. El afirmă că nu pot fi deblocate ceasurile cu ajutorul amprentei, această funcție este disponibilă doar în cazul telefoanelor smart pe care compania le produce.

Cei de la Ambasadă susțin că jurnalistul a părăsit clădirea. Nu la fel spune și logodnica. Aceasta a precizat că l-a așteptat ore în șir să iasă din clădire. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel