Digi 24 cere concedierea bugetarilor: Țara nu poate merge înainte cu acest număr!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Jurnalistul Digi 24 Stelian Muscalu a vorbit despre situația actuală a bugetului și a numărului bugetarilor.

Jurnalistul Stelian Muscalu a vorbit, la Digi 24, despre situația actuală a bugetului și a numărului bugetarilor. El a explicat că deficitul bugetar era și așa uriaș, iar coronavirusul a înrăutățit lucrurile.

„Asta se întreabă toată lumea, în acest moment, la ce să ne așteptăm? Se întreabă atât foști angajați, care astăzi sunt șomeri. Sunt foarte mulți oameni care sunt trimiși în neplată. Se întreabă și angajatorii. La ce să ne așteptăm? Bun, a acordat un interviu ministrul de Finanțe, astăzi, celor de la Bloomberg, spunând că este în căutare de finanțare. Este clar că, în momentul acesta, România are o mare problemă: cea de finanțare. România nu are fonduri. Trebuie să facem rost de bani. Probabil că vom face de bani, nu știu la ce dobânzi, nu știu la ce costuri. Vom face rost de bani. Întrebarea este ce se va întâmpla mai departe cu banii respectivi", a spus Stelian Muscalu.

Deficitul ar fi fost oricum uriaș

„Avem o problemă. S-a prezentat execuția bugetară. În primele două luni avem un deficit uriaș, 0,73%. Presupunând că nu ar fi intervenit aceste probleme legate de coronavirus, dacă s-ar fi păstrat o situație liniară, am fi ajuns la un deficit la final de an de 4,3%. Atenție! Fără problemele legate de coronavirus", a mai spus jurnalistul.

„Păi, cu toate aceste probleme, am să vă spun cum se prezintă economia astăzi. Aici avem marea problemă. 3 din 10 companii active înregistrau un rezultat negativ până să apară acest coronavirus. Ce înseamnă rezultat negativ? Înseamnă cheltuieli mai mari decât venituri. Acele erau 30%, iar 24% dintre companiile românești înregistrează o marjă de profitabilitate undeva la 5%. Deci, astea sunt victime sigure ale problemelor economice pe care le va crea și le creează acum coronavirusul", a continuat Muscalu.

„Cum susținem economia?”

„Bun, vom face rost de bani. Cum susținem economia? Păi, aici avem o mare problemă, pentru că statul are cheltuieli uriașe în zona sistemului bugetar, a aparatului bugetar. Avem peste 1.200.000 de bugetari, în acest moment. Țara nu poate merge înainte cu acest număr și cu aceste cheltuieli imense, într-o situație de criză. S-a putut! Până la coronavirus, a crescut numărul bugetarilor, am avut să avem printre cel mai mare număr de bugetari din Europa", a încheiat Stelian Muscalu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel