Jurnalistul care a demis un general: detalii-bombă despre moartea lui Michael Hastings
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 21 aug 2013, 19:34
WhatsApp
Michael-Hastings
Michael-Hastings

Moartea jurnalistului Michael Hastings - autorul materialului de presă care a dus la demisia comandantului trupelor americane în Afganistan, Stanley McCrhystal - a fost un accident, au concluzionat autoritățile din Los Angeles. Ziaristul a murit pe 18 iunie, după ce mașina pe care o conducea a intrat cu mare viteză într-un copac. În momentul decesului, Hastings avea droguri în organism, a stabilit medicul legist.

Accidentul lui Michael Hastings a fost o sursă de teorii ale conspirațiilor. Eticheta de ”accident dubios” se pare că este spulberată de legiștii din L.A, care au concluzionat că nu există urma unor factori exteriori care să fi determinat moartea jurnalistului. El a murit din cauza rănilor provocate de accident.

În urma autopsiei au reieșit însă detalii surprinzătoare: Hastings avea urme de metamfetamină și marijuana în sistem, pe care le luase cu puține ore înainte de accident. Folosirea acelor substanțe nu a condus însă la nefericita întâmplare, se arată în raportul toxicologic citat de ziarul Los Angeles Times.

Problemele jurnalistului cu drogurile sunt foarte vechi. El a reînceput să ia droguri cu o lună înainte de moartea sa, după ce se abținuse de la substanțe interzise timp de 14 ani.

Jurnalistul american Michael Hastings a murit, în iunie, în urma unui accident de mașină. Adepții teoriei conspirației au opinat că în spatele morții lui Hastings s-ar afla, de fapt, agenții federali. FBI a negat public alegațiile. Ziaristul este celebru pentru articolele referitoare la Agenția Națională de Securitate a SUA și pentru materialul din revista ”The Rolling Stones” (2010), care a dus la demisia generalului McCrhystal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?