Jurnalistă ucisă în Bulgaria. Suspectul ar fi român!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Presa din Bulgaria scrie că principalul suspect în cazul jurnalistei de investigații ucisă la Ruse ar fi un cetățean român.

UPDATE 2: Poliţia bulgară a anunţat marţi că a reţinut, pentru 24 de ore, un cetăţean român de origine ucraineană şi că în prezent verifică alibi-ul său în cadrul anchetei privind asasinarea jurnalistei de investigaţii Viktoria Marinova, transmit Reuters şi AFP.

Avem în arest o persoană al cărei alibi îl verificăm, dar pentru moment nu avem un suspect concret. Continuăm să lucrăm în această privinţă, a declarat şeful poliţiei regionale din oraşul Ruse, Teodor Atanasov.

Atanasov a precizat că este vorba despre un 'cetăţean român'. Conform altor surse, suspectul ar avea şi o altă cetăţenie, moldovenească sau ucraineană.


UPDATE: Poliţia bulgară a precizat marţi că persoana reţinută în cazul uciderii jurnalistei bulgare Viktoria Marinova nu are calitatea de suspect, transmite Reuters.

Potrivit România TV, principalul suspect în cazul jurnalistei asasinate în Bulgaria este un bărbat din Republica Moldova care ar avea și cetățenie română.

Amintim că jurnalista bulgară de investigaţii Victoria Marinova, directoare şi prezentatoare a televiziunii regionale TVN, a fost asasinată 'într-un mod deosebit de violent' sâmbătă, în oraşul Ruse.

Victoria Marinova, în vârstă de 30 de ani, este cel de-al treilea ziarist de investigaţii asasinat într-un stat membru al Uniunii Europene în mai puţin de un an, după Daphne Caruana Galizia în Malta şi Jan Kuciak în Slovacia, ale căror decese au provocat unde de şoc mediatic şi politic.

Trupul neînsufleţit al femeii, lovită în cap şi strangulată, a fost descoperit sâmbătă într-un parc din oraş.

Victoria Marinova prezenta pe canalul TVN o emisiune proprie, Detector, care a avut ultima ediţie pe 30 septembrie. Cu acea ocazie, Marinova i-a intervievat pe jurnalistul bulgar Dimităr Stoianov, de la site-ul Bivol, afiliat WikiLeaks, precum şi pe jurnalistul român Attila Biro, membru al RISE România. Stoianov şi Biro au fost arestaţi luna trecută de poliţia bulgară în timp ce investigau distrugerea unor documente care ar fi dezvăluit practici de corupţie din partea unei firme private de construcţii rutiere, suspectată de fraudă din fonduri europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel