Jurnalistă, reţinută pentru terorism. Drept câștigat într-o instanță din Istanbul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Un tribunal din Istanbul a ridicat interdicţia de călătorie pentru o jurnalistă germană, reţinută pentru terorism.

Un tribunal din Istanbul a ridicat interdicţia de călătorie pentru jurnalista germană Mesale Tolu, arestată anul trecut pentru acuzaţii legate de terorism, a declarat luni un grup de susţinători al jurnalistei, relatează dpa. Cu toate acestea, procesul jurnalistei şi traducătoarei în vârstă de 33 de ani a agenţiei de ştiri ETHA va continua, a mai spus într-un comunicat grupul Freiheit fuer Mesale Tolu (Libertate pentru Mesale Tolu).

Soţul ei, Suat Corlu, care se confruntă cu acuzaţii similare, trebuie să rămână în Turcia, a mai spus grupul. Decizia de luni a venit ca o surpriză. În aprilie, un tribunal din Istanbul a decis să păstreze interdicţia de călătorie împotriva ei. Procesul ei urmează să continue pe 16 octombrie.

Acuzaţii de propagadă teroristă

Împreună cu alţi 17 inculpaţi turci, ea se confruntă cu acuzaţii de propagadă teroristă şi apartenenţă la partidul MLKP de extremă-strângă, desemnat de autorităţile turce ca fiind organizaţie teroristă. Tolu a fost eliberată în timpul procesului pe 18 decembrie, însă i s-a interzis să părăsească ţara.

Cazurile jurnalistei Mesale Tolu, lui Deniz Yucel, jurnalist care scrie pentru ziarul german Die Welt, şi activistului pentru drepturile omului Peter Steudtner au adâncit tensiunile între Berlin şi Ankara. Atât Steudtner cât şi Yucel au fost eliberaţi de atunci.

Vezi și: Ambasada SUA în Turcia, atacată



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel