Jurnalista Cristina Herea, cu ochii în lacrimi, în direct, la România TV: Am prezentat întregul jurnal acoperită de imagini, fiindu-mi imposibil să îmi stăpânesc lacrimile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Cristina Herea
Cristina Herea
Jurnalista Cristina Herea ne-a spus care a fost știrea care a înfuriat-o cel mai mult în 2023.

Ziarista ne-a povestit că a fost o știre pe care a prezentat-o, la România TV, în lacrimi. Vorbim despre ziua înmormântării tinerilor-victime ale accidentului din localitatea 2 Mai.


„Da… a fost un moment în care nu mi-am putut stăpâni emoția: ziua înmormântării tinerilor-victime ale accidentului din localitatea 2 Mai. Țin minte că am prezentat întregul jurnal acoperită de imagini, fiindu-mi imposibil să îmi stăpânesc lacrimile. Iar una dintre victime îmi era și cunoscută!


Dincolo de orice, sunt mamă și mă intrigă pe de-o parte incapacitatea unor părinți de a-și salva copilul de pe drumuri greșite, dar și lipsa spiritului civic în semnalarea precoce a unor derapajele comportamentale, ale celor de lângă noi, spre a-i salva”, ne-a spus jurnalista de la România TV.

VEZI ȘI: Revelația care a schimbat-o pe Cristina Herea. Omul anului 2023: „Creează viață atunci când tu crezi că lumea s-a sfârșit” - https://www.dcnews.ro/revelatia-care-a-schimbat-o-pe-cristina-herea-omul-anului-2023-creeaza-viata-atunci-cand-tu-crezi-ca-lumea-s-a-sfarsit_943577.html

Tragedia din 2 Mai

Pe 19 august, un şofer drogat, în vârstă de 19 ani, Vlad Pascu, intra cu maşina într-un grup de pietoni pe DN 39, în apropierea localităţii Vama Veche, provocând moartea a doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani, şi rănirea altor trei. Ulterior producerii accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind depistat de poliţişti, la scurt timp, în staţiunea Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Cazul de la 2 Mai din judeţul Constanţa a adus în atenţia publică o realitate cruntă - consumul de droguri la volan, dar şi lipsurile cu care se confruntă poliţia în ceea ce priveşte testarea şoferilor. Această tragedie a dus la schimbări în Poliţia din Constanţa, dar şi la propuneri de modificare a legii. Întreaga familie a lui Vlad Pascu este trimisă în judecată. În urma anchetei dispuse de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, s-a dispus eliberarea din funcţie a mai multor şefi din poliţia constănţeană şi reorganizarea IPJ Constanţa.

Pe 11 octombrie, Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Mangalia. 

Pe 4 octombrie, propunerea legislativă "2 Mai", iniţiată de parlamentarii PNL, a fost depusă la Camera Deputaţilor. "Tragediile din ultima vreme, precum cea de la 2 Mai, impun îmbunătăţirea cadrului legislativ pentru a lupta eficient împotriva drogurilor. Dacă am fi avut această lege mai devreme, Roberta şi Sebastian, victimele accidentului din vara aceasta, produs pe fondul consumului de droguri, poate ar fi fost alături de colegii lor la facultate acum. Este răspunsul necesar faţă de creşterea numărului de cauze penale având ca obiect infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri", a transmis atunci ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu. În septembrie, şi senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţa că a depus un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul şoferilor depistaţi sub influenţa drogurilor sau alcoolului.

VEZI ȘI: Cei dragi care nu vor intra în 2024 alături de noi. O listă neagră a tragediilor care au marcat România în 2023 - https://www.dcnews.ro/romanii-care-nu-vor-intra-in-2024-alaturi-de-noi-o-lista-neagra-a-tragediilor-care-au-marcat-romania-in-2023_943568.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel